VÁLOGATOTT

Nejc Gradisar kilőtte az Eb-re a szlovén U21-es válogatottat

Péntek este még visszafogottan ünnepeltek a szlovénok, mára azonban eldőlt, hogy biztosan ott lesznek a jövő évi U21-es Eb-n.

Az UEFA honlapján ugyan még hétfőn délelőtt sem szerepel a biztos U21-es Eb-résztvevők között Szlovénia, de nem születhetnek a selejtezősorozat utolsó játéknapján - amelyen a szlovénok már nem lépnek pályára - olyan eredmények, amelyek miatt Szlovénia ne jutna ki egyenes ágon a jövő évi U21-es Eb-re, amelynek Szlovákia lesz a házigazdája.

A szlovénok jelenleg 17 ponttal a csoportjuk első helyén állnak, de ahogy azt már jeleztük, az utolsó játéknapon nem lépnek pályára, így a 16 pontos franciáknak egy Ausztria elleni döntetlen is elég ahhoz, hogy csoportelsők legyenek, ugyanis az egymás elleni eredményük jobb a szlovénoknál. Ebben az esetben a szlovénok csoportmásodikként jutnak ki az Eb-re, a három legjobb csoportmásodik ugyanis automatikusan ott lesz a kontinensviadalon, míg a többiekre pótselejtező vár. Szlovénia pedig a maga 17 pontjával biztos, hogy a legjobb három csoportmásodik egyike lesz.

A Szlovén Labdarúgó Szövetség is azt írta honlapján, hogy kijutottak az Eb-re, de rajtuk kívül a szlovén sportoldalak is gratuláltak már az U21-es válogatottnak, amely története során másodszor szerepel majd U21-es Eb-n, de először harcolta ki a részvételi jogot a pályán. 2021-ben ugyanis Magyarországgal együtt társrendezői voltak a tornának és akkor a házigazda jogán vettek részt a kontinensviadalon.

Ezúton is gratulálunk Nejc Gradisarnak, aki gyakorlatilag kilőtte az Eb-re a szlovénokat múlt héten pénteken.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: Global Game Media

További hírek