NEJC GRADISAR

"Nagyon várom már, hogy elkezdődjön az Eb"

Szlovén támadónkat az Európa-bajnokság előtti várakozásairól kérdeztük. Elmondta azt is, hazája válogatottja mellett kinek fog még szurkolni a kontinenstornán.

Pénteken este a Németország - Skócia találkozóval kezdetét veszi az Európa-bajnokság, amelyen zsinórban harmadik alkalommal vesz részt a magyar válogatott. Ott lesz a kontinensviadalon nyugati szomszédunk, Szlovénia is, így megkérdeztük a szlovén válogatottban már bemutatkozott és gólt is szerzett játékosunkat, Nejc Gradisart arról, hogy milyen szereplésre számít hazája válogatottjától az Eb-n.

"Természetesen mint minden labdarúgó és a labdarúgást kedvelő ember, én is nagyon várom, hogy péntek este elkezdődjön az Eb. Arra nem mernék tippelni, hogy ki lesz a végső győztes, szerintem több favoritja is van a tornának. Érthető okokból a szlovén válogatott mérkőzéseire vagyok a legkíváncsibb. A dánokkal, az angolokkal és a szerbekkel kerültünk egy csoportba. Mindhárom ellenfelünk rendkívül erős csapat, természetesen az angolok topkategóriát képviselnek, de a dánok és szerbek ellen sem számítok könnyű mérkőzésre. Úgy gondolom, ha sikerülne a csoportban a második helyen végeznünk, az nagyon szép siker lenne. A magyar válogatott mérkőzéseit is szeretném megnézni, hiszen vidis csapattársam, Fiola Attila is érdekelt a nemzeti együttesben, szurkolok Fityóéknak, hogy minél jobban szerepeljenek. Úgy gondolom, bár nem szeretek tippelni, hogy kis szerencsével akár a második helyre is odaérhet a házigazda németek mögött csoportjában a magyar csapat. A szlovén válogatott mellett egyébként Horvátországnak is szurkolok az Eb-n, igazi halálcsoportba kerültek a spanyolokkal, az albánokkal és az olaszokkal együtt. Jövő héten elkezdődik a felkészülésünk a Vidivel, nyilván az edzések a legfontosabbak, de amikor csak tehetem és időm engedi, meg fogom nézni az Eb meccseit a tv-ben. Izgalmas, színvonalas mérkőzésekre és persze szlovén győzelmekre számítok" - fogalmazott honlapunknak Nejc Gradisar.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek