Mezey György hisz benne, hogy visszavágunk az MTK-nak

A válogatottakból visszatérők szereplése még nem dőlt el.

+ Személy szerint nagyon várom az MTK elleni mérkőzést, mivel a legutóbbi alkalommal, ha lehet így fogalmazni, borsot tört az orrunk alá a fővárosi gárda. A bajnoki aranyért vívott végharcban egy héttel korábban a Debrecen ellen szinte feltették a kezüket, s kikaptak, ellenünk viszont oroszlánként küzdöttek és végül el is vitték a három pontot. Engem tehát most fűt a vágy, hogy visszavágjunk és hiszek benne, hogy ezt meg is tesszük.

- Játékra készek, alkalmasak lesznek-e a válogatottakból visszatérők?

+ A nagyválogatottból mind a két játékosunk sérülten tért vissza, az U21-esek pedig egyelőre még vissza sem jöttek, lassan egy hete nem láttam őket. Csak a ma délutáni tréningen csatlakoznak ismét a többiekhez. A válogatottakba több játékost adó egyesületek mindig némi hátrányba kerülnek a többiekhez képest, a klub büszkeségei inkább csak hosszú távon jelentenek előnyt, mert a válogatottság növeli az értéküket. Egy-egy válogatott találkozót követően azonban a különböző nemzeti tizenegyekben szereplők egyáltalán nem biztos, hogy visszakerülhetnek a hétvégén bajnokit játszó csapatba. Nálunk is az a helyzet most, hogy csak ma este, az edzést követően derül fény arra, kik tudják vállalni a játékot szombaton. De inkább nézzük a felkészülés pozitív oldalát: a Vasas ellen mind csapatszinten, mind pedig egyénileg harcosan és jól játszottunk és mindez elég lendületet adhat a soronkövetkező, hétvégi mérkőzésünkre is.

- Sokan várják Vaskó Tamás bemutatkozását. Ez mikor történhet meg?

+ Bármelyik pillanatban. Fiatal kora óta ismerem őt, akkor is már ilyen nagyra nőtt gyerek volt, csak kisfiús vonásokkal. Mára rendkívül érett, stramm férfi vált belőle, ez látszik rajta a mindennapos munka során is. Meggyőződésem, hogy óriási karriert fut be és hamarosan visszakerülhet a válogatottba is.

Mezey György egyelőre ugyanabban a húsz fős keretben gondolkozik, mint az elmúlt héten, vagyis Tujvel, Sebők, Lázár, Andics, Lipták, Vaskó, Horváth, Milanovics, Elek, Sándor, Farkas, Szakály, Djordjic, Polonkai, Vasziljevics, Nagy, Alves, Vujovics, Lencse és Nikolics közül kerülhet ki az MTK elleni kezdőcsapat.

További hírek