VIDI - SUMQAYIT

Mozgalmas volt Sóstón a KL-visszavágó előtti nap

Csapatunk és az azeri vendégegyüttes is sajtótájékozatót és edzést is tartott kedden.

A Sumqayit elleni KL-visszavágót megelőző keddi nap programja 15 órakor Pető Tamás és Csongvai Áron sajtótájékoztatájóval kezdődött. Vezetőedzőnk elmondta, hogy nehéz mérkőzésre számít, tiszteljük az ellenfelet, de győzelemet és továbbjutást vár a csapatától.

Csapatkapitányunk magabiztosan nyilatkozott: "Meg fogjuk nyerni ezt a mérkőzést" - kezdte Csongvai Áron, aki kitért rá, milyen remek a hangulat az öltözőben és az idei Vidi egyik legnagyobb erőssége a csapategység lehet. Elmondta, a fiataloknak jó lehetőség ez a szezon, hogy előlépjenek és megmutassák magukat. "Egy Konferencia Liga-mérkőzés egy kicsit mindig különlegesebb, mint egy szimpla bajnoki. Örülök, hogy ilyen meccseken is pályára léphetek, ezért dolgoztunk tavaly, hogy külföldi ellenfelek ellen és külföldi stadionokban is játszhassunk. Ilyenkor a szurkolók még lelkesebbek, a szokásosnál is jobb hangulatra számítok" - zárta gondolatait védekező középpásként és hátvédként is bevethető játékosunk.

A sajtótájékoztató után 16 órakor edzést vezényelt Pető Tamás, melynek első negyedórája szokás szerint sajtónyilvános volt - az első 15 percben a pörgős bemelegítést gyors cicázás követte. Játékosaink közös vacsorával zárták a napot.

A mieink után a Sumqayit sajtótájékoztatója, majd edzése következett. Az azeriek vezetőedzője, Samir Abasov elmondta; maguk mögött hagyták az első mérkőzést, igyekeztek tanulni az ottani hibákból és felkészültek a visszavágóra.

A vendégek jobbhátvédje, Rövlan Muradov nehéz visszavágóra számít: "Az első mérkőzés már mögöttünk van, csak a visszavágóra fókuszálunk. Az edző bízik bennünk és a szurkolóink támogatása is plusz motivációt jelent számunkra. Tudjuk, hogy kemény összecsapás vár ránk, de szeretnénk továbbjutni, ezért mindent megteszünk."

A sajtótájékoztató után a nagy meleg már mérséklődött, kellemes időben kezdhették meg edzésüket az azeriek.

A Konferencia Liga-selejtező visszavágója - Kristoffer Karlsson dirigálása mellett - szerdán 19 órakor kezdődik a Sóstói Stadionban.

Szerző: Csik Tamás

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek