TUDÓSÍTÁS

Megszakadt fantasztikus győzelmi sorozatunk a bajnokságban

A DVSC 2-1-re nyert a Sóstói Stadionban, tőlünk Kovács, a vendégektől Kulcsár kétszer volt eredményes.

A korábbi hetekben megszokott kezdőcsapatunk két helyen is változott a Loki elleni rangadó előtt. Nikolics Nemanja egy vírusos fertőzés következtében péntek este belázasodott. Támadónk gyógyulását egy infúzió-kúrával megpróbálták felgyorsítani, aminek következtében jobban is lett, de szervezete legyengült, ezért kénytelen volt kihagyni a találkozót. Stopira pedig csak péntek este érkezett vissza a válogatottól, így a szakmai stáb úgy döntött, nem nevezik védőnket a keretbe.

Október a mellrák elleni küzdelem hónapja. Klubunk idén is csatlakozott a kampányhoz, amely a mellrák megelőzésének fontosságára hívja fel a figyelmet, így játékosaink rózsaszín pólóban vonulnak a pályára, miközben az RBD remek koreográfiáját láthatta a stadionba kilátogató több mint 5000 szurkoló.

Rögtön a 3. percben veszélyeztettünk, Gyurcsó végezhetett el szabadrúgást a tizenhatos sarkáról, veszélyesen csavarodott, majd szögletre pattant a labda egy védőről. A következő percekben is igen aktív volt szélsőnk, többször is próbálkozott beadásokkal, a vendégek azonban jól védekeztek. A 11. percben Bódi tesztelte Calatayudot, aki biztosan fogta a debreceni középpályás megpattanó lövését. Főleg jobbról, Gyurcsótól és Oliveirától érkeztek kapu elé lőtt labdák a továbbiakban, de a Loki védői mindannyiszor tisztázni tudtak. A 23. percben Kulcsár beadását találta el rosszul Tisza az ötösön, így nem lett komolyabb helyzet. A 27. percben megszerezte a vezetést a DVSC: Szakály ment el a baloldalon, középre ívelt, az érkező Kulcsár pedig a kapu bal oldalába fejelt 8 méterről. (0-1.)

Egy perccel később Gyurcsó beadását fejelték ki, Sándor 28 méterről egy átvétel után kapura lőtt, Novakovic védett. A 32. percben Jovanovic lövését, fél perccel később Brkovic fejesét szedte ki a bal alsóból Calatayud, aztán a 35. percben egyenlítettünk: Szolnoki bedobását Juhász csúsztatta meg, Kovács pedig fordulásból, jobbal a kapu bal oldalába lőtt 13 méterről. (1-1.)

A gól után is támadásban maradtunk és egészen a félidő végéig a kapujukhoz szegeztük a vendégeket, de nem tudtuk megszerezni a vezetést. Legközelebb Feczesin járt a gólhoz, aki - már a ráadásban - laposan lőtt alig mellé 17 méterről.

A második félidő elején Gyurcsó ívelt a kapu elé egy szabadrúgást a debreceni térfél közepéről, jobbról, Juhász érkezett, de egy kicsit magas volt neki a labda. Máté lökött védőnkön, aki elesett, de a játékvezető továbbot intett. Az 54. percben Gyurcsó ívelése után Feczesin csúsztatott, de a hosszún érkező Juhász előtt kiment a labda az alapvonalon túlra. Az 58. percben újra vezetést szerzett a DVSC: Kulcsár ugrott ki a bal szélen, visszahúzta a labdát a tizenhatoson belül Vinícius mellett, majd jobbal a bal felsőbe lőtt. (1-2.)

A 61. percben Gyurcsó jobbal lőtt a kapu elé ballal, Feczesin és a kapufa között csúszott ki a labda. Néhány pillanattal később Jovanovic csúszott rá nyújtott lábbal Kovácsra, de megúszta lap nélkül.

Álvarez szögletei és Juhász fejesei jelentették a legnagyobb veszélyt a következőkben, a betömörülő debreceni védőkről azonban minden visszajött. A rendes játékidő vége felé Sándor távoli bombáját jegyezhettük fel, ami szögletre pattant, majd a 96. percben Feczesin ment el a bal szélen, középre adott, de a gólvonalról kivágták a labdát a vendégek.

2-1-re nyert a Debrecen, így a 11. fordulóban megszakadt fantasztikus győzelmi sorozatunk a bajnokságban, azonban továbbra is a tabella élén állunk. A következő játéknapon, szombat este Pakson lépünk pályára.

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek