Máté Jani: "Meg akarjuk nyerni a bajnokságot"

A Vidi II fiatal támadója az elmúlt időszakban rendre fontos gólokat szerzett, már csak 3 meccs választja el a csapatot a történelmi sikertől.

- Mondd meg őszintén, a Fradi II elleni meccs 85. percében hittél még abban, hogy elviszitek az Albert Stadionból mindhárom pontot!
Úgy gondolom egy profi labdarúgó a végsőkig küzd és nem adja fel sosem. Szerencsére mi sem adtuk fel, és meg is lett az eredménye. Örülök, hogy végül az én gólommal nyerni tudtunk.

- Ezúttal a Budaörs csapatát fogadjátok. Az elmúlt hetekben a csapat teljesítménye finom szólva is rapszodikus volt. Szerinted most melyik arcát mutatja majd a Vidi II?
Valóban felemás teljesítményt nyújtottunk az utóbbi időben. A Veszprém ellen nem játszottunk rosszul, ellenük a döntetlenre rászolgáltunk volna, Tatabányán azonban tényleg gyengén szerepeltünk.
Szerencsére a Kozármisleny ellen már ismét a régi arcunkat mutattuk, míg az Albert Stadionban a szerencse is mellénk szegődött, de mint mondtam, ezért tettünk is.

- Az utolsó két bajnokin mindkétszer eredményes voltál, és a házi góllövőlistán feljöttél a harmadik helyre. Mennyire fontos az egyéni teljesítményed a csapat sikeressége mellett?
Természetesen fontos, hiszen egy csatárt mégiscsak a góljainak a száma minősíti. Azonban a csapat eredményessége a legfontosabb. Meg akarjuk nyerni a bajnokságot! Az, hogy a sikerhez a góljaimmal hozzá tudok járulni, külön öröm számomra, de nem ez a legfontosabb. Ha más góljaival nyerjük meg a meccseket és úgy leszünk elsők, az ugyanolyan boldogságot okoz nekem, mintha én lőném a gólokat. Természetesen azért azon leszek, hogy az utolsó három fordulóban újabb gólt vagy gólokat tudjak lőni, de mondom, a győzelem a legfontosabb.

Nézd meg Máté Jani 3 legemlékezetesebb gólját, melyeket ebben a szezonban szerzett:
3. Pécs - Vidi II 0-1 (Máté gólja 1:38-nál)

2. Budaörs - Vidi II 1-3 (Máté gólja 1:26-nál)

1. FTC II - Vidi II 1-2 (Máté gólja 3:21-nél)

Szerző: Wéninger Ákos

További hírek