Marco Caneira távozik a Viditől

A rutinos portugál védő és klubunk közös megegyezéssel bontott szerződést.

Marco Caneira és a Videoton FC közös megegyezéssel szerződést bontott, így a védő 3 és fél év után távozik Székesfehérvárról.

Caneira 2011 nyarán igazolt a Vidihez, azóta 67 bajnokin lépett pályára, melyeken egy gólt szerzett. A 2012-es Európa Liga-sorozat 12 találkozójából csupán egyet hagyott ki, az FC Basel ellen a kapuba is betalált. Összesen 120 tétmérkőzésen játszott a Videoton FC-ben.

"Büszke vagyok arra a három és fél évre, amit a Vidinél töltöttem. Annak idején, Paulo Sousa hívására, azért jöttem a klubhoz, hogy segítsek felépíteni egy új projektet, hogy segítsek abban, hogy a Videoton FC, mint klub fejlődhessen, és ki tudjon lépni az európai színtérre. Ittlétem alatt, igyekeztem mindig ehhez az elváráshoz tartani magam, és most hogy távozom, úgy érzem, büszkén tekinthetek vissza a Vidis időszakomra, mert a klub valóban előrébb lépett. Szeretném megköszönni az engem ide invitáló Paulonak, és a tulajdonosnak, Garancsi Istvánnak, hogy megadták számomra a lehetőséget arra, hogy a pályán és azon kívül is bizonyíthassak, és természetesen szeretnék köszönetet mondani a szurkolóknak is. Egy klub életében sokszor változnak a dolgok, a folytonosságot a szurkolók jelentik, ezért bizonyos szempontból a klub számára ők a legfontosabb emberek. Az ő támogatásukat tehát külön szeretném még egyszer megköszönni. Az élet azonban már csak ilyen. Változnak a dolgok. A klubbal, közös megegyezéssel, úgy döntöttünk, az a legjobb megoldás, hogy felbontjuk a szerződésemet. Ugyanakkor a klubvezetést és Garancsi Istvánt is biztosítottam róla, hogy ha bármikor, bármilyen formában szükségük van a segítségemre, továbbra is számíthatnak rám. Zárásként még annyit szeretnék mondani, hogy nem végleg búcsúzom. Júniusban még szeretnék eljönni, és átvenni az aranyérmet, amire tudom, rászolgálunk, hiszen Magyarországon a Vidinek van a legjobb csapata, a Vidinek vannak a legjobb játékosai. Biztos vagyok benne, hogy a fiúk, immár nélkülem, végigviszik azt a következetes munkát, amit közösen kezdtünk el az idény elején, és bajnokok leszünk!" - mondta a távozó, volt portugál válogatott játékos a vidi.hu-nak. 

Marco Caneirának további sok sikert kívánunk pályafutásához!

Klubunk, ugyancsak közös megegyezéssel, szerződést bontott az elmúlt félévben a Dunaújvárosi PASE-ban kölcsönben szereplő Milan Periccsel is, akinek szintén sok sikert kívánunk további pályafutásához. 

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek