FC AJKA - VIDEOTON FC 1-5 (1-2)

Magabiztosan jutottunk tovább a Ligakupában

Jól kezdtük a meccset, meglepetésre mégis az FC Ajka szerezte meg a vezetést, végül azonban magabiztosan nyertünk, és jutottunk tovább a Ligakupában.

Csapatunk utolsó csoportmeccsét a Ligakupában az FC Ajka otthonában játszotta kedden kora délután. Nekünk 1 pont is a biztos továbbjutást jelentette volna, míg a hazaiak számára tét nélkül bírt a találkozó, hiszen a meccs előtt 1 ponttal az utolsó helyen álltak. Az FC Ajka kispadján egy hónapja váltás történt, Klement Istvánt a Vidi egykori közönségkedvence, Zoran Kuntic váltotta.

Nagy iramban kezdtük a találkozót, már az első percekben több nagy gólhelyzetünk is volt. A 3. percben Kleinheisler 16 méterről leadott lapos, bal lábas lövését védte magabiztosan a hazai kapus, aki egyébként épp a mai napon ünnepli 24. születésnapját. Egy perccel később Sándor indította a bal szélen felfutó Szolnokit, aki az alapvonalig sprintelt a labdával, majd kapu elé adott, a játékszer az egyik hazai védőről Pajac elé pattant, aki elegáns mozdulattal emelt kapura 8 méterről, a labda azonban a bal kapufa és a felsőléc találkozásánál csattant. Újabb három perc elteltével Kleinhesler csinált meg egy szép cselt a 16-oson belül, majd ballal kapura lőtt 7 méterről, Tulipán Ákos azonban lábbal szépen védett. A 17. percben Kleinheisler ugratta ki pazar labdával Pajacot, aki azonnal középre adott a jobb szélről, a kapu előterében érkezett Sándor György és kapásból, 7 méterről alig lőtt fölé. Két perc múlva jött a meglepetés! A hazaiak első alkalommal léptek át a térfelünkre, és egy gyors kontra végén Szabó passzolt a hosszú oldalon üresen érkező Kalásznak, aki kissé éles szögből bevette Horváth kapuját (1-0).  A gól kissé megfogta csapatunkat, és nem sok kellett ahhoz, hogy perceken belül növelje előnyét a hazai csapat, Weitner 13 méterről leadott bombája szerencsénkre a felső lécen csattant. A 30. percben közel jártunk az egyenlítéshez: Pajac a bal szélről adott középre, Heffler teljesen egyedül volt a kapu előtt, át is vehette a labdát, felnézett, majd öt méterről kapura lőtt, Tulipán azonban óriási bravúrral védett. Hat perccel később már összejött az egyenlítés. Pajac kapott szép labdát a bal szélen, amit nagyszerűen vett át, majd a 16-os sarkáról kapu elé adta a játékszert, Feczesin pedig becsúszva érkezett, és közelről a kapuba juttatta a labdát (1-1). Egy perccel a félidő vége előtt pedig a vezetést is megszereztük. Kleinheisler cselezett a bal szélről befelé, majd 22 méterről eltekerte a labdát amely utat talált Tulipán kapujába (1-2).

A szünetben Sándor helyére Trebotic érkezett. A második játékrész első perceiben helyzetet egyik kapu előtt sem láthattunk, a csendet Pajac az 55. percben törte meg, a 16-os sarkáról leadott életerős lövése alig kerülte el a hazai kaput. A 60. percben a két vezetőedző összesen nyolc játékost cserélt le, a játék képe azonban a sorcsere után sem sokat változott. A 68. percben egy szögletet követően ide-oda pattogott a labda a hazai kapu előtt, végül Trebotic lőtt gólt közelről (1-3). A 84. percben a horvát játékos egy gólpasszt is kiosztott, a címzett Heffler Tibor volt, aki nyolc méterről nem hibázott (1-4). A végeredményt a 91. percben a Vidi II fiatal játékosa, Géresi Krisztián állította be, aki nagyszerű gólt szerzett. A kifutó Tulipán fölött elegánsan emelt a hazai kapuba (1-5).

A Ligakupa középdöntőjének 1. fordulóját december 2-án és 9-én rendezik meg. Azt, hogy ki lesz az ellenfelünk, napokon belül kisorsolja az MLSZ. A továbbjutás a következő körben két mérkőzésen dől el.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek