NYÍREGYHÁZA SPARTACUS - VIDEOTON FC 0-2 (0-1)

Magabiztos Vidi-siker Nyíregyházán

Nikolics megszerezte 100-ik élvonalbeli találatát, csapatunk pedig hibátlanul vezeti az NB I-et.

Öt év után ismét Nyíregyházán lépett pályára csapatunk bajnoki mérkőzésen. A találkozóra közel 200 szurkoló kísérte el a csapatunkat, és kezdett hangos buzdításba, amikor Solymosi sporttárs a sípjába fújt, és útjára indult a bőrfoci.

Gyurcsó már a második percben munkát adott a hazaiak kapusának, Baloghnak, akinek középpályásunk a hét elején a válogatott összetartásán is lőhetett kapura, hiszen mindketten meghívást kaptak a két napos összetartásra Pintér Attila szövetségi kapitánytól. Egy perccel később a már a Nyíregyháza is veszélyeztetett. Rezes adott be a bal szélről, a labda Szécsi elé került, aki közelről lőhetett kapura, Vinícius nagyot mentett. Az ötödik percben Rezes esett el a 16-osunkon belül, a játékvezető színészkedésért sárga lapot mutatott fel a hazai játékosnak. A 9. percben gyönyörűen kényszerítőzött Kovács Nikoliccsal, végül Kokó 12 méterről parádésan tekert a bal felső sarokba. Remek találat volt! (0-1).

A 20. percben a hazaiak jobb széléről érkezett a beadás, amely tökéletes lett volna a berobbanó Bajzátnak, Szolnoki azonban nagyszerű csukafejessel menteni tudott. A 35. percben Nikolics lódulhatott meg Sándor remek labdájával, 15 méterről laposan tekert a bal alsó sarok irányába, Balogh azonban bravúrral védett. A 38. percben Kovács passzolt Nikolicsnak, aki közelről kapu fölé lőtt. Két perccel később ismét Nikolics került helyzetbe, 15 méterről szépen emelt kapura, a labda a felső lécen csattant.

A szünetben egyik vezetőedző sem cserélt. Az 57. percig említésre méltó esemény nem történt a pályán, ekkor azonban Balogh János szabálytalankodott Vinícius-szal a 16-oson belül, büntetőt rúghattunk. A labda mögé Nikolics állt, aki nagy erővel, kapu fölé lőtte a 11-est. Ugyanebben a percben a hevesen reklamáló Csábi Józsefet a lelátóra küldte Solymosi játékvezető. A folytatásban inkább a küzdelem dominált, gólhelyzet sokáig egyik kapu előtt sem alakult ki. A 78. percben aztán egy gyors akció végén Simon adott remek labdát Nikolicsnak, aki nagyon higgadtan lőtte ki a bal alsó sarkot. Ez volt csatárunk 100-ik NB I-es találata.

Az utolsó percekben az eredmény már nem változott, együttesünk nagyon magabiztosan nyerte meg első idegenbeli meccsét ebben a szezonban, és egyedüli csapatként továbbra is 100%-osak vagyunk a bajnokságban. Legközelebb az MTK Budapestet fogadjuk a Sóstói stadionban, jövő héten szombaton, 18.30-kor. 

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek