PUSKÁS AKADÉMIA FC - VIDEOTON FC 1-3 (0-1)

Magabiztos győzelemmel léptünk vissza a dobogóra

Nikolics szerezte az első NB I-es gólt a Panchoban, amire Tischlernek még volt válasza, ezt követően azonban Zé Luis és Oliveira góljaival végleg sikerült eldönteni a 3 pont sorsát.

Történelmi mérkőzést rendeztek szombat kora délután Felcsúton, a Pancho Arénában, hiszen ez volt az első NB I-es bajnoki a Puskás FC otthonában. Csapatunk abban a tudatban lépett pályára, hogy az FTC pénteki győzelmével leszorultunk a dobogóról, vagyis rajtunk volt a nagy nyomás, hiszen győzelmi kényszerben kellett futballoznunk.

Ez azonban egyáltalán nem érződött a játékosokon, ahogy az elmúlt hetekben, ezúttal is roppant felszabadultan játszott a csapat. Nikolics már a 3. percben gólhelyzetbe került, azonban Szekeres becsúszva, szépen szerelte csatárunkat. Három perccel később ismét Nikó került helyzetbe, ezúttal sikerült megvernie Szekerest, majd kiszorított helyzetből is kapura emelte a labdát, amit Vaszicsku a gólvonal elől fejelt szögletre. A 19. percben Haraszti látványos cselekkel csapta be védőjét, középre tekert, Nikolics kapura próbálta ollózni a labdát, amely Szélesi kezére pattant, Kassai pedig határozottan a büntetőpontra mutatott. A tizenegyest Nikó magabiztosan értékesítette (0-1). A 25. percben Álvarez lőtt 20 méterről kapura, a labda alig ment mellé. Öt perccel később Czvitkovics tornáztatta meg Calatayudot, távoli lövése befért volna a bal alsóba, de kapusunk szögletre mentett. Az ellentámadás végén Haraszti került nagy helyzetbe, elfektette Hajduchot, úgy tűnt, sikerül gólt szerezni, de az utolsó pillanatban visszaért Szekeres, és a lábában elakadt a labda.

A szünetben Benczés Miklós kettőt cserélt, ennek köszönhetően pedig főleg a szél-játéka élénkült meg a Puskás FC-nek. A 63. percben a csereként pályára lépő Denkovic adott remek labdát Tischlernek, aki Juhász mellett, közelről a kapunkba lőtt (1-1). Nem volt azonban sokáig egyenlő az állás, hiszen a 75. percben Nildo szögletét Zé Luis fejelte a hazai kapuba (1-2). A gól értékét növeli, hogy Zé Luis a találatot úgy szerezte, hogy már volt egy nyílt seb a lábfején, nem csoda, hogy a gólja után szinte azonnal le kellett őt cserélni. A helyére pályára lépő Oliveira azonban nem sokat tétlenkedett, és első labdaérintésből gólt szerzett a 78. percben. Történt, hogy Nikolics kapott remek labdát, egyedül vezethette azt Hajduchra, azonban 100%-os helyzetben is volt szíve leadni azt Oli-nak, aki közelről, az üres kapuba lőtt (1-3). Azért volt szenzációs ez a gól, hiszen Nikolics a gólkirályi címért óriási versenyben van, és akár három góllal is megléphetett volna, azonban a csapat érdekét a sajátja elé tudta helyezni.

Az utolsó percekben már nem változott az eredmény, csapatunk meggyőző játékkal, magabiztosan nyert az első NB I-es bajnokin a Pancho Arénában.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek