TUDÓSÍTÁS

Magabiztos győzelem a Kaposvár ellen

Zsinórban negyedik bajnokinkat nyertük meg, Nikolics növelte góljai számát, de Zé Luis is betalált. A Kaposvár kiesett az élvonalból.

A tavaszi VUK Gála vezette fel a Kaposvár elleni bajnoki mérkőzésünket. Az U7-es, U9-es és U11-es korosztályok megyei válogatottjai a Vidi csapataival játszottak, majd ők álltak sorfalat a pályára vonuló játékosoknak.

A Kaposvár a biztos védekezést helyezte előtérbe, így az elejétől kialakult a mérkőzés első felét jellemző kép, vagyis kerestük a rést a zöld-fehérek védelmén. Az első helyzetre a 11. percig kellett várni, amikor Álvarez kapu elé ívelt szabadrúgását a hosszún érkező Juhász fejelte mellé. Két perc múlva megint Álvarez adott be, ezúttal Nikolics fejelt, ez sem talált kaput. A 24. percben az addig előkészítő Álvarez fejezett be lövéssel egy támadást, ballal próbálkozott a tizenhatosról, Rusák nagyot védett. 3 perccel később láthattuk az első kaposvári lövést, Balázs 30 méteres bombája szállt jócskán fölé. Szinte az ellentámadásból helyzetbe került Nikolics, fejesét a vendégek portása biztosan fogta. A félidőt egy távoli Caneira lövés zárta, ami mellé ment, 0-0-val vonulhattak szünetre a játékosok.

A második játékrészre Zé Luis is beszállt és 6 perc múlva  már gólt szerzett: Oliveira jobbról ívelt át a túloldalra, ahol Nikolics érkezett és középre fejelt, a berobbanó zöld-foki szigeteki támadó pedig közelről a hálóba lőtt. (1-0).

A gól után a Kaposvár kitámadott, több lehetőségünk nyílt így a védelmük mögé kerülni és többször meg is tettük, de azért a vendégek előtt is adódtak helyzetek. A legnagyobb sansza a gólszerzésre az 58. percben adódott a Rákóczinak, Okuka jobbról laposan adott középre, az érkező Diallo 10 méterről lőtt fölé. Rögtön utána Oliveira növelhette volna előnyünket, de a lövés pillanatában beérte egy védő. A 67. percben megint Diallo lőhetett, ezúttal eltalálta a kaput, de Calatayud a helyén volt. A 74. percben Nikolics is betalált, Oliveira jobbról érkező, lapos passzát lőtte szintén jobbal a kapu bal oldalába. (2-0).

Az utolsó 15 percben Gyurcsó szabadrúgását jegyezhettük még fel, amit megfogott Rusák, gól viszont már nem született.

Ezzel a győzelemmel továbbra is tartjuk harmadik helyünket a tabellán, Nikolics pedig immár újra egyedül vezeti a góllövőlistát 17 találattal. A Kaposvár mai vereségével, két fordulóval a szezon vége előtt búcsúzott az élvonaltól.

Kedden Diósgyőrben lépünk pályára a Ligakupa döntőjében, ellenfelünk a DVTK lesz. A következő bajnokit május 18-án vívjuk Mezőkövesden.

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek