RAJT AZ UTÁNPÓTLÁSBAN

Leány U19: "Szeretném, ha az utolsó percig dominálnánk a mérkőzéseken"

Leány U19-es csapatunk vezetőedzőjét, Léki Miklóst kérdeztük a nyári felkészülésről és az előttünk álló szezon céljairól.

Mikor kezdtétek el a felkészülést az új szezonra? Hány edzőmérkőzést játszottatok?

Július 15-én kezdtük el a felkészülést, U19-ként az első meccsünk három hete az Újpest ellen volt. Jó 70 percen át nagy tempót diktáltak a csapatok, végül 3-2-re győztünk. Az edzésen gyakorolt játékelemeket, úgy mint labdakihozatal és a magas letámadás, többé-kevésbé sikerült megvalósítanunk. Persze voltak hibák is, de a felkészülés akkori szakaszában ez természetes.

Mik a célok és az elvárások a 2024/2025-ös bajnoki évadra?

A lányok edzésmunkáját látva elmondhatom, hogy szeretnénk a tavalyi teljesítményünket megismételni. Azon csapatok ellen pedig, akikkel az elmúlt szezonban kemény meccseket játszottunk, mint például a harcos Pápa, szeretnénk még jobban felvenni a versenyt. Az, hogy a fiatal játékosaink a felnőttekkel is edzenek, még jobbá tehet minket erőben és játékban, ezáltal komplettebb csapattá válhatunk.

Az elmúlt szezonban a góllövőlista első két helyezettje a Vidiből került ki. Mennyire lesz nehéz őket pótolni?

Biztosan nehéz lesz, bár érkeztek jó játékosok a fiatalok közül, de nem arra a posztra. A klasszikus centerposzt egyelőre hiányzik nálunk. Bízom benne, hogy csapatként tudunk annyit fejlődni, hogy pótoljuk a kieső gólmennyiséget. Úgy gondolom, jobban eloszlanak majd a találatok, nem csak egy-két játékos feladata lesz a góllövés.

Mi kell ahhoz, hogy a bajnokság végén azt mondhasd, sikeres szezonon vagytok túl?

Ha a meglévő erős csapategység megmarad, végig kisegítjük és támogatjuk egymást, akkor, úgy gondolom, teljesíttettük, amit emberileg elvártam. Szakmailag pedig szeretném, ha az utolsó percig dominálnánk a mérkőzéseken. Azt szoktam mondani, hogy mindent vegyünk ki egy meccsből, amit lehet. Ha tudunk 6-8 vagy még több gólt lőni, akkor tegyük meg! Ezt a mentalitást szeretném idén is viszontlátni a lányoktól. Azt várom, hogy az ellenfeleket megtisztelve, határozottan focizzunk, a hétről-hétre gyakorolt játékelemek köszönjenek vissza a mérkőzéseinken, és a lefújásig a saját játékunkat játsszuk. Plusz motivációt jelent, hogy akik az U19-ben jó teljesítményt nyújtanak, az NB II-es felnőtt csapatban is megmutathatják magukat.

Szerző: Csik Tamás

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek