Kovács Zoltán: "A csapat jelesre vizsgázott előttem is”

Sportigazgatónk, vezetőedzőnk és Kovács István is reagált a mérkőzés végi tizenegyesekre.

Az Újpest FC elleni háromgólos győzelem akár nagyobb arányú is lehetett volna, a találkozó végén azonban a felkészülés során két büntetőt is magabiztosan értékesítő Kovács István büntetője először elkerülte a kaput, majd Filip Pajovics hárított. A történtekhez több dolog is hozzátartozik, amelyet talán szurkolóink nem tudnak, ezekről sportigazgatónk, Kovács Zoltán, a sajtótájékoztatón pedig vezetőedzőnk, Marko Nikolics is beszélt.

"Már a pálya mellett voltam a játékoskijáróban, így egészen közelről figyeltem az eseményeket. Azt hiszem az példaértékű, hogy a gólkirályi címre is esélyes Danko Lazovics szó nélkül átadja a büntetőt Kovács Istvánnak, aki több sérülés után a felkészülés eleje óta végre újra száz százalékosan a csapattal tud készülni, és így kíván segíteni csapattársának, hogy újra betaláljon bajnoki mérkőzésen is. A kimaradt büntető után pedig nagy öröm volt számomra az, hogy Marko Nikolics és a többiek is egy emberként mutatták a 10-es számot, a közönség pedig felállva tapsolt Kokónak, hogy újra odaálljon a büntetőt lőni. A meccs után is azt mondtam Kokónak, hogy ne eméssze magát emiatt, legközelebb is bátran álljon oda, ha úgy adódik a helyzet!” - nyilatkozta Kovács Zoltán.

"Azt tudni kell, hogy alapvetően Marko Scsepovics, Danko Lazovics és Huszti Szabolcs van kijelölve a büntetőre, de Marko ugye beteg volt ma, a második büntetőnél pedig a két másik játékos sem volt a pályán. Kokó a felkészülés alatt kétszer is magabiztosan belőtte a tizenegyest, megérdemelte, hogy most is odaállhasson, már csak azért is, mert a múlt héten is remekül játszott a Puskás ellen. Azt nyugodtan leírhatják, hogy a mai két büntető miatt semmilyen szinten nem változott a véleményem Kovács Istvánnal kapcsolatban, sem mint játékos, sem mint ember, továbbra is bízunk benne. Ha a kijelölt emberek nincsenek a pályán, nyugodtan vállalhatja a büntetőt máskor is” - mondta a sajtótájékoztatón újságírói kérdésre válaszolva Marko Nikolics.

Kovács István saját Facebook-oldalán reagált a mai eseményekre, ezt változtatás nélkül közöljük: 

Hol is kezdjem... Történt ugyanis, hogy két tizenegyest is kihagytam egyazon meccs alatt. Nem áltatom magam, ilyet még nem is láttam. Nagyon fontos lett volna, személy szerint nekem, hogy eredményes legyek, de nem sikerült! Sajnálom, valamint ezúton is köszönöm szépen a csapattársaimnak és az edzői stábnak, hogy odaállhattam kétszer is, valamint a szurkolóknak, mert amilyen nagy emberi bukás, egyben olyan felemelő pillanat is volt, legalábbis számomra! Mindent összevetve, mindig fel kell állni és szembe kell nézni a szörnyeinkkel, valamint, hogy hű legyek önmagamhoz, a nézeteimhez, és mert ezen tényleg csak nevetni lehet, álljon itt az egyik kedvenc idézetem: “Akkor válik igazán felnőtté az ember, ha saját magán is jóízűen tud nevetni.”

Szerző: Vidi.hu

Fotó: vidi.hu

További hírek