Kovács István: "Erős keretünk van, ami nagyon fontos a sorozatterhelés szempontjából is"

Válogatott középpályásunk arról is nyilatkozott honlapunknak, hogyan készül a csapat a zárt kapus bajnokikra. 

- Múlt héten szigorú egészségügyi szabályok mellett, de végre ismét elkezdhettétek a közös edzéseket. Hogy érzed magad a pályán, milyen volt az első hét a kényszerű szünet után?

Szerintem a többiek nevében is mondhatom, hogy mindenki nagyon boldog, hogy ismét közös edzéseken tudunk részt venni. Nagyon megterhelő volt főleg mentálisan az elmúlt másfél hónap. A mi életünk most már egyre jobban hasonlít ahhoz, amilyen a világjárvány előtt volt, ismét a futballról szólnak a napjaink. Természetesen még semmi sem ugyanolyan, mint két-három hónappal ezelőtt, én például még mindig nem tudtam megszokni, hogy kesztyűben kell edzeni. Tesztelésekre is rendszeresen járunk, szóval nagyon szigorú az egészségügyi protokoll, de tudjuk, hogy ez a mi érdekünkben van. Ugyanakkor nagy öröm, hogy most már tényleg minden nap labdás edzéseink vannak, sőt hétvégén már edzőmeccset is fogunk játszani, azt hiszem, régen vártam már ennyire egy felkészülési meccset. 

- Május végétől nem lesz hiány mérkőzésekben, hiszen bő egy hónapig minden héten két mérkőzés vár rátok.

Nem is magában a sűrű programban látom a fő gondot, hiszen azért az EL-szerepléseink alkalmával már belekóstoltunk abba, milyen is huzamosabb időn keresztül heti két tétmeccset játszani. Most azonban egy hosszabb kényszerű leállás után következik egy komoly sorozatterhelés, amelyre viszonylag rövid idő alatt kell felkészülnünk. Ráadásul minden mérkőzésnek komoly tétje lesz, akár a Magyar Kupa, akár a bajnoki cím szempontjából. Szerencsére erős játékoskeretünk van, amely roppant fontos annak érdekében, hogy az ilyen sorozatokat is sikerrel vegyük. Rendkívül fontos lesz az is, hogy mely csapatok tudnak majd a legjobban alkalmazkodni a szokatlan körülményekhez. A magam részéről sok meglepetésre számítok a bajnokság folytatásában. 

- Ha minden jól megy, akkor a kupadöntővel együtt 11 tétmérkőzés vár rátok - valamennyi zárt kapuk mögött. Erre hogyan készültök?

Most, hogy az elmúlt napokban megszűnt a kijárási korlátozás, egyre több időt tölthettem én is a városban és sok szurkolóval találkoztam. Székesfehérváron élek hosszú ideje, otthonomként tekintek a városra, tudom, hogy mit jelent a Vidi a város és az itt élő emberek számára és ezt minden egyes alkalommal érzem is, amikor közöttük vagyok. Tudom, hogy bár személyesen nem lehetnek majd ott a stadionban, de otthonról ugyanúgy szurkolnak nekünk, szorítanak a sikerünkért, nekünk pedig kutya kötelességünk lesz értük és a városért a pályán a lehető legjobb eredményt elérni. Nekem eddig egyszer volt alkalmam pályára lépni egy zárt kapus meccsen a válogatottban, borzalmas élmény volt, a jelenlegi helyzetben viszont mindenki örül annak, hogy egyáltalán mérkőzéseket játszhatunk. Ugyanakkor bízom abban, hogy belátható időn belül ismét megtelnek a stadionok szurkolókkal. 

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek