ELLENFÉL-LES

Kiismerhetetlen Gyirmót látogat szombaton Felcsútra

A gyengébb szezonkezdetet egy remek, ötmeccses széria követett, mely alatt gólt sem kapott a Gyirmót, legutóbbi három bajnokijukat azonban elveszítették.

A Gyirmót története során első alkalommal szerepel a magyar élvonalban. A győri együttes eddigi szereplése igencsak kiszámíthatatlan, hiszen képes volt egy olyan ötmeccses sorozatra, melyen egyetlen gólt sem kapott. Ez idő alatt legyőzte az éllovas Vasast, az akkor a harmadik helyen álló Haladást és a DVTK-t is, ugyanakkor hazai pályán például kikapott egyik közvetlen riválisától, a Mezőkövesdtől, míg a szezon elején egymás után kétszer szenvedett négygólos vereséget (DVSC-Gyirmót 4-0, Gyirmót-Vidi 0-4).

Hazai környezetben eddig 7 pontot szereztek a kék-sárgák, idegenben pedig 6-ot, vagyis ebből a szempontból a teljesítményük kiegyensúlyozott. Vendégként egy alkalommal győztek, a Haladás ideiglenes otthonában, Sopronban tudtak Sebők Zsolték 1-0-ra nyerni.

A bajnokságban a legkevesebb gólt a Gyirmót lőtte, szám szerint 7-et, viszont kevesebb gólt kapott Urbányi István együttese, mint például a Ferencváros, az Újpest vagy a DVSC - az ellenfelek eddig összesen 18 alkalommal találtak Sebők kapujába. A sárga-kékek legeredményesebb labdarúgója a Vidi egykori sztárjának, Sallói Istvánnak a fia, Sallói Dániel, aki kétszer volt eredményes.

Urbányi mester kétféle taktikai formációban szokta pályára küldeni csapatát. A Vasast például 4-2-3-1-es felállásban győzték le, míg a Haladást 4-4-2-ben.

A legutóbbi, DVSC elleni hazai mérkőzésük alkalmával egyik kulcsjátékosukat veszítették el a gyirmótiak, ugyanis piros lapot kapott Présinger Ádám, aki eddig mind a 14 bajnoki meccsen kezdőként lépett pályára.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek