INTERJÚ

Juhász Roland: "Egészséges önbizalommal várjuk a péntek estét"

Amennyiben védőnk pályára lép a finnek és az oroszok elleni mérkőzésen is, utoléri Puskás Ferencet a válogatott örökranglistáján.

Juhász Roland, aki pénteken 84. alkalommal léphet pályára a nemzeti tizenegyben, már most is a legtöbb válogatott meccsel rendelkező védő a magyar válogatott történelmében - megelőzve a 82-szeres válogatott Garaba Imrét - azonban, ha a finnek és az oroszok ellen is pályára lép, akkor 85 válogatott mérkőzéssel utolérheti az örökranglistán Puskás Ferencet, aki szintén 85 alkalommal szerepelt a magyar nemzeti csapatban.

"Vasárnap óta edzőtáborozunk együtt a válogatott kerettel Telkiben. Minden a legnagyobb rendben, jó hangulatban készülünk a pénteki, finnek elleni Eb-selejtezőre. Csütörtökön már a stadionban fogunk edzeni. Az edzéseken kívül alaposan kielemeztük a finneket, úgy gondolom, nem érhet minket meglepetés a pályán. Nem érzem azt, hogy feszültek lennénk, úgy fogalmaznék, hogy egészséges önbizalommal várja mindenki a péntek estét. Sajnos nem a legjobban kezdtük ezt a selejtező-sorozatot, azonban úgy érzem, a legutóbbi két idegenbeli mérkőzésen megszerzett 4 ponttal valamelyest sikerült javítanunk, de péntek este csak a 3 pont megszerzésével lennénk elégedettek. Biztos vagyok benne, hogy ez a meccs teljesen másmilyen lesz, mint a márciusi győri találkozó, amikor 2-1-re kikaptunk a finnektől. Azóta a keretben is történtek változások, és Dárdai Pál érkezésével a válogatott is más szellemben készül. Fontos számomra, hogyha a finnek és az oroszok ellen is pályára lépek, akkor utolérhetem Puskás Öcsi bácsit a válogatott örökranglistáján. Óriási megtiszteltetés lenne számomra, és nagy boldogsággal töltene el, ha jövő héten 85. alkalommal is pályára léphetnék a válogatottban" - nyilatkozta honlapunknak Juhász Roland.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek