DVSC-TEVA - VIDEOTON FC 2-1 (0-0)

Jól játszottunk, de nem sikerült pontot rabolni a DVSC otthonából

Gyurcsó góljával még vezettünk az 51. percben, aztán a csereként beálló Sidibe egyenlített, régi mumusunk, Volas pedig a győztes gólt is megszerezte a hajrában.

Kellemes, késő nyári időben kezdődött az őszi Szuperrangadó, melyre közel 4500 néző volt kíváncsi a helyszínen.

A DVSC csapatában ott volt a kezdőben 19-es számmal Volas Dalibor, akiről nincsenek jó emlékeink. Ő az a támadó, aki 2010-ben, az NK Maribor - Videoton FC 2-0 EL-visszavágón két gólt lőtt csapatunknak. A csatár az első félidőben nem sok problémát okozott együttesünknek. Az első 20 percben aktívabban játszottunk vendéglátónknál, több alkalommal is tesztelték játékosaink a hazaiak kapusát. Gyurcsó a 7. percben éles szögből lőtt kapura, Verpecz szögletre mentett. Négy perccel később ismét Gyurcsó lőtt kapura, ezúttal 15 méterről, nagy erővel, a labda alig ment mellé.

A 19. percben ismét válogatott szélsőnk előtt adódott gólszerzési lehetőség, 22 méterről elvégzett szabadrúgását azonban védte a debreceni hálóőr. Öt perccel később Tóth becsúszva szerzett labdát a hazai térfél közepén, majd azonnal tovább passzolt Kleinheislernek, aki 25 méterről, alig lőtt kapu mellé. A 30. percig kellett várni az első hazai ziccerre. Ekkor Kulcsár elé került a labda, aki öt méterről lőtt kapura, Stopira és Vinícius együttes erővel, becsúszva blokkolta a közeli lövést, a kipattanót Vadnai lőtte kapu fölé. Több lehetőségünk volt a gólszerzésre az első 45 percben, mint a hazaiaknak, azonban a két csapat úgy vonulhatott az öltözőbe a szünetben, hogy az eredményjelzőn 0-0 állt a két csapat neve mellett.

A második félidő Vidi-lehetőséggel kezdődött, Gomes indította remek labdával Nikolicsot, aki 25 méterről kapura lőtt, Verpecz szépen védett. Az 51. percben aztán megszereztük a vezetést. Kleinheisler a jobb szélről adott be laposan középre, a labda egy debreceni védő lábáról felpattant, a hosszún pedig érkezett Gyurcsó, aki öt méterről a kapuba lőtt (0-1).

A gól után nagyobb iramra kapcsoltak a hazaiak. Sajnos gyorsan jött a válasz, az 59. percben - a néhány perccel korábban csereként pályára lépő - Sidibe egyenlített (1-1). A 78. percben Szolnoki harcolt az alapvonalunk közelében egy labdáért, az egyik debreceni játékos szabálytalankodott védőnkkel, mindenki legnagyobb meglepetésére azonban Vad II. a DVSC javára ítélt szabadrúgást. A kapu elé ívelt labdát Szolnoki fejjel csak megcsúsztatni tudta, így az a hosszún érkező Volas elé került, aki közelről az üres kapuba lőtt (2-1).

A hátralévő percekben már nem változott az eredmény, így 2001 óta továbbra is bevehetetlen számunkra a debreceni stadion. Az a stadion, ahol többet már úgy néz ki, nem lépünk pályára bajnoki mérkőzésen, hiszen a tervek szerint jövőre átadják a DVSC vadonatúj stadionját néhány száz méterre a mostani arénától.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek