InStat - hét vidis a 28. forduló legjobbjai között

Bolla, Rus, Musliu, Nego, Petrjak, Funsho és Budu lett tagja az álomcsapatnak.

Szokás szerint elkészítette az aktuális forduló statisztikai elemzését az InStat. A 28. körben csapatunk 4-0-ra legyőzte az Újpest együttesét, így az adatok pontos ismerete nélkül is várható volt, hogy több Vidi-játékos is szerepet kaphat majd a legjobbak között.

Csapatszinten a MOL Fehérvár FC-é lett a legjobb átlag (280-as InStat pontszám), valamint mi alakítottuk ki a legtöbb lehetőséget is az ellenfelek kapuja előtt (10). Az egész mérkőzésen feltűnően kevés szabálytalanság volt, mi mindössze kilencszer, az újpestiek tízszer faultoltak, emellett holtversenyben csapatunk veszítette el a legkevesebb labdát a hétvégén (64-et). A legtöbb kulcspassz is a Vidi-játékosok nevéhez fűződött, hét fontos átadás is célba ért szombat este a MOL Aréna Sóstóban.

Ami a játékosokat illeti, a legtöbb lehetőség Nikolics Nemanja előtt adódott, aki három nagy helyzetéből kettőt gólra is váltott. A legtöbb kulcspasszt (3-at) Budu Zivzivadze adta, a második legtöbb sikeres szerelést pedig Funsho vitte véghez (7-et). A posztok szerinti legjobb értékekeket nézve nagy dominanciát látunk, heten a legjobbak között voltak saját pozíciójukban, de Kovács Dániel, Stopira és Niko is csak épphogy lemaradt a top 11-ről.

Az OTP Bank Liga 28. fordulójának álomcsapata az InStat-értékek alapján (4-4-2-es felállásban):

Dombó (Kisvárda, 277-es InStat-érték) - Bolla (MOL Fehérvár FC, 309), Rus (MOL Fehérvár FC, 329), Musliu (MOL Fehérvár FC, 318), Civic (FTC, 270) - Funsho (MOL Fehérvár FC, 300), Laidouni (FTC, 347), Nego (MOL Fehérvár FC 266), Petrjak (MOL Fehérvár FC, 366) - Hahn (Paksi FC, 373), Zivzivadze (MOL Fehérvár FC, 302)

Szerző: molfehervarfc.hu

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek