IGAZOLÁS

Huszti András piros-kékben!

A 23 éves, MOL Magyar Kupa-győztes jobbhátvéd kölcsönbe érkezik csapatunkhoz.

A Fehérvár FC és a ZTE FC megállapodásának értelmében kölcsönbe érkezik csapatunkhoz a jobbhátvédként bevethető Huszti András.

Huszti András 2001. január 29-én született Pécsen. Szülővárosában kezdett futballozni, majd Szombathelyen, az Illés Akadémián pallérozódott. 2018 nyarán igazolt az NB II-es Tiszakécskéhez, ahol 20 mérkőzésen 1 gól és 2 gólpassz került a neve mellé. 2019 júniusában Felcsútra szerződött, a Puskás Akadémia színeiben mutatkozott be az NB I-ben, majd egy évvel később Budafokra került kölcsönbe, ahol alapemberként 25 meccsen játszott az első osztályban.

2021 nyarán Zalaegerszegre szerződött, ahol 2023-ban MOL Magyar Kupát nyert, majd az európai porondon, a Konferencia Ligában is bemutatkozott. A 2023/2024-es szezon második felét Újpesten töltötte kölcsönben. Eddigi karrierje során összesen 83 NB I-es mérkőzésen lépett pályára, melyeken 3 gólt szerzett és 3 gólpasszt adott. Kétszeres magyar U21-es válogatott.

"Örülök, hogy Székesfehérvárra igazoltam, a Vidi nagy klub, komoly múlttal rendelkezik és a tavalyi szereplése is nagyon pozitív volt. Az új vezetőedzővel, Pető Tamással is leültünk beszélgetni, elmondta a céljait és hogy mit szeretne megvalósítani – ez is pozitív volt számomra. Alig várom már a közös munkát, sokat fogunk dolgozni és remélem, hogy minél eredményesebben tudunk majd szerepelni a bajnokságban és a Konferencia Ligában is" - nyilatkozta honlapunknak a szerződés aláírása után Huszti András.

Huszti András a 21-es mezben szerepel majd a Vidiben. Sok sikert kívánunk neki piros-kékben!

Szerző: Csik Tamás

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek