TUDÓSÍTÁS

Helytállt a Vidi a Paris Saint-Germain ellen

Háromszor vezettünk, de a győzelmet végül a franciák szerezték meg. Juhász egyszer, Nikolics kétszer volt eredményes a találkozón.

Csapatunk Paris Saint-Germain elleni - harmadik nyári - felkészülési mérkőzésére az ausztriai Gleisdorfban került sor szombat délután. A francia sztárcsapat kezdőjében kapott helyet többek között a világbajnokságról lemaradó argentin Javier Pastore, valamint a brazil Lucas - Marquinhos kettős.

Nagy lendülettel kezdtük a találkozót, Gyurcsó első szöglete és Juhász csúsztatása után Nikolics szerzett majdnem gólt közelről, egy perccel később pedig Kovács lövését blokkolták. A harmadik Gyurcsó szögletből azonban tényleg megszereztük a vezetést, Juhász robbant be az ötösre és védhetetlenül fejelt a kapu jobb oldalába. (1-0.)

A PSG nagyobb fokozatra kapcsolt és 3 perc múlva, Camara révén egyenlített is. A veterán védő egy szöglet után fejelt a bal felsőbe. (1-1.)

A gyors gólváltás után sem lankadt az iram és a 14. percben már újra nálunk volt az előny: Nikolics passzával Trebotic robogott a jobb szélen, középre ívelt, ahol az akciót kezdő Niko érkezett és 12 méterről, kapásból a léc alá bombázott. Hatalmas gól volt! (2-1.)

A következő 5 percben Nikolics kétszer is helyzetbe került, először centikkel gurított laposan a jobb alsó mellé, másodszor pedig egy szép támadás végén, védője mellett félmagasan lőtt a jobb kapufa mellé, gólt mégis a franciák szereztek. Chantome vitte balról befelé a labdát, majd jobbal a bal alsóba bombázott 22 méterről. (2-2.)

Az újabb egyenlítés után mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, a mi részünkről Oliveira és Kovács próbálkoztak lövéssel, a franciáktól Pastore és Bahebeck, de egyikből sem lett gól. A félidő vége felé előbb Gyurcsó éles szögből leadott lövését védte Douchez, majd a 40. percben újabb találatnak örülhettünk: Brachi adott jobbról középre, az érkező Nikolics pedig közelről nem hibázott. (3-2.)

A 43. percben Gyurcsó még tovább növelhette volna az előnyt, de Douchez lábbal hárítani tudott. Egygólos Vidi-vezetés mellett mehettek a csapatok pihenni.

A második félidőre Kleinheisler, Caneira és Szolnoki álltak be Oliveira, Vinícius és Brachi helyére. A PSG megnyomta az első perceket és Pastore révén harmadszor is egyenlíteni tudott. Az argentin középpályás egy csel után jobbal a rövidbe bombázott 11 méterről. (3-3.)

Az 58. percben - a mérkőzés során először - a párizsiak kerültek előnybe. Bahebeck került a földre Juhász mellett a tizenhatoson belül, a játékvezető büntetőt ítélt, amit a sértett lőtt a kapu jobb oldalába. (3-4.)

A középkezdés utáni támadás során Nikolics is "eltűnt" a párizsi kapu előtt, a játékvezető viszont ezúttal nem ítélt tizenegyest.

Egyre többet cserélt mindkét együttes, a játék irama egy kicsit csendesedett, de kisebb helyzeteket azért így is láthatott a publikum, akiknek szép részét tették ki a fehérvári szurkolók, hiszen legalább 150-en kísérték el a Vidit Gleisdorfba. A meccs utolsó szép jelenetét a 82. percben jegyezhettük fel, amikor a Kovács buktatásáért megítélt szabadrúgást Nikolics lőtte kapura 24 méterről, a kicsit korábban beállt Maignan azonban hárított.

A lelátón foglalt helyet egyébként az 1984-'85-ös, UEFA Kupa-döntős csapat több tagja is - Szabó József, Csongrádi Ferenc, Borsányi István és persze Burcsa Győző -, akik 30 évvel ezelőtt háromból háromszor győzték le a Paris Saint-Germaint, de az eredménytől függetlenül, a mai meccsen látottakkal sem lehettek elégedetlenek. 

A Vidi egy nagyon jó mérkőzésen háromszor is vezetett a PSG ellen, és végül egy góllal kikapott, de emelt fővel vonulhatott le a pályáról. 

Legközelebb július 19-én, szombaton, 18.30-kor játszunk felkészülési meccset, hazai környezetben fogadjuk az Újpest csapatát.

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek