Hátrányból fordítva, 3-1-re győztünk Mezőkövesden

Vutov révén szereztek vezetést a hazaiak a meccs elején, a második félidőben azonban Funsho, Dárdai és Szabó Levente góljaival megszereztük a három pontot.

Az OTP Bank Liga 30. fordulójában a Mezőkövesd Zsóry vendége volt a Vidi. Csapatunk a kedd délutáni edzést követően buszra szállt, hogy az éjszakát Demjénben töltse, szerda délelőtt pedig átmozgató foglalkozást tartott Szabics Imre vezetőedző a játékosoknak Egerben.

Az esti mérkőzést ezúttal a Kovács D. - Bolla, Rus, Musliu, Fiola - Funsho, Nego, Houri, Dárdai - Nikolics, Zivzivadze összeállításban kezdtük.

Az 5. percben Nikolics 18 méterről leadott lövését jegyezhettük fel, ami elkadt a blokkban, kicsivel később Fiola próbálkozott éles szögből, Vajda menteni tudott a hazai kapu elől. A 13. minutumban váratlanul vezetést szerzett a Kövesd: Besirovic adott jó labdát Vutovnak, aki 6 méterről, balról, nagy erővel bombázott a léc alá, Kovács Dániel tehetetlen volt (1-0). 

A 18. percben Besirovic ívelt kapu elé egy szabadrúgást, jött is a hazai fejes, Kovács védett. A 25. percben Farkas 17 méteres, lapos lövését védte vetődve kapusunk. Három perc múlva Houri egy gyönyörű csellel elküldött egy mezőkövesdi védőtt, majd 20 méterről kevéssel lőtt kapu fölé.

A félidőt Musliu érvénytelen gólja zárta, védőnk Nikolics labdáját lőtte remek mozdulattal a kapu bal sarkába, de az asszisztens szerint lesről, így egygólos hazai vezetéssel mehettek pihenni a csapatok. 

A második játékrész 8. percében Bolla tekert kapu elé, Zivzivadze fejelt 7 méterről kapura, Szappanos a léc alól tornázta ki a labdát. Az 59. percben sikerült az egyenlítés: Dárdai beadását Vajda röviden fejelte ki, a labda Funsho elé került, aki 9 méterről nem hibázott (1-1).

Nem sokkal az egyenlítést követően Kovács mutatott be hatalmas bravúrt, Vajda tekert 15 méterről kapura, de kapusunk kiszedte a léc alól a labdát. A 65. percben pedig már nálunk volt az előny, Nego beadását Dárdai éles szögből, az ötös sarkáról, ballal lőtte kapásból a hazai kapu bal sarkába (1-2).

Az utolsó 10 perc elején felpörögtek az események, először Bolla lőtt 7 méterről, éles szögből a rövid alsó irányába, Szappanos nagyot védett. A 83. percben Dárdai beadását kivágták a kapu előtt érkező Petrjak elől, a labda Houri elé került, ő pedig 17 méterről tekert nem sokkal kapu mellé. Egy perc múlva Martic bombáját hatástalanította Kovács, a másik oldalon Petrjak lapos kísérletét védte a kövesdi kapus. A hazaiak mindent megpróbáltak a végén, hogy egyenlítsenek, de mi szereztünk újabb gólt, mégpedig a csereként beállt Szabó Levente első NB I-es találatával: szép támadás végén Petrjak centerezett jobbról, a hosszún érkező Szabó pedig közelről a hálóba lőtt, Szappanos beleütött a labdába, de védeni nem tudott (1-3).

Zsinórban harmadszor nyertünk a bajnokságban, és a vasárnapi, Honvéd elleni bajnoki után újra hátrányból fordítva. Legközelebb vasárnap lépünk pályára, az FTC-t fogadjuk a MOL Aréna Sóstóban. 

Szerző: molfehervarfc.hu

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek