Hartyáni Gábor: "Igazi csapat lettünk"

A Vidi II vezetőedzője a Budaörs elleni mérkőzés után értékelte honlapunknak csapata remek bajnoki szereplését.

Hartyáni Gábor mottója: "Mindig az a legjobb csapat, amelyik a pályára lép"

3-1-re nyert a Vidi II a Budaörs otthonában, ott ahol eddig csupán a Szigetszentmiklós tudott nyerni ebben a bajnokságban. Gondolta volna a mérkőzés előtt, – miután megtudta szombat reggel, hogy belázasodott Ízing, így csupán két mezőnyjátékos-cseréje lesz – hogy nyerni fog a csapat?

- Bíztam a játékosaimban. A mérkőzés előtt azt mondtam a srácoknak az öltözőben, hogy mindig az a legjobb csapat, amelyik pályára lép. Ma ti vagytok a legjobbak. Ennek a csapatnak kellett megoldania a feladatot. Nem volt könnyű mérkőzés, de végül nyertünk.

Az FTC II elleni 1-0-s győzelmet követően arról beszéltünk, hogy Fortuna a csapat mellett volt. Azonban az elmúlt időszakban több bravúrt is elért a csapat, például Kozármislenyben a 91. percben – 9 emberrel – sikerült egyenlíteni, de említhetném a mostani, Budaörs elleni találkozót is, amikor csupán két mezőnyjátékos-cserével sikerült legyőzni a hazaiakat. Árulja el, mi a csapat titka?

- Az, amit mond. A csapat. Vagyis csupa nagybetűvel: a CSAPAT. Ennyi a titok. Az elmúlt hónapokban igazi csapattá kovácsolódtunk össze. Ez borzasztó nehéz feladat NB I-es csapat második csapataként. Nálunk nincs fix keret, elég ha megnézzük, hogy az elmúlt mérkőzések alkalmával egyszer sem szerepeltünk kétszer ugyanabban az összeállításban. Minden mérkőzésen voltak holtpontok, de ezeken a holtpontokon a játékosok egymást segítve túlléptek és mindeközben igazi csapattá értek. Kivétel nélkül minden pályára lépő játékos hozzá tudott tenni valamit a siker érdekében. Természetesen vannak ügyesebb és kevésbé ügyes labdarúgók, de a maga módján mindenki kivette a részét a sikerből. A Budaörs elleni mérkőzés első 30 percében egyébként nem játszott jól a csapat. Rengeteget hibáztunk, de sikerült élnünk a kiállítást követően az emberelőnyünkkel. Nagyon fontos volt, hogy még a szünet előtt sikerült egyenlítenünk. A második gólunk után úgy láttam, hogy ellenfelünk lélekben már feladta a találkozót. Ahogy mondtam, ezen a mérkőzésen is voltak hibáink, de összességében elismeréssel tartozom a csapatnak.

Szerző: Wéninger Ákos

További hírek