TUDÓSÍTÁS

Háromgólos győzelem a Gyirmót elleni edzőmeccsen

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, a második 45 percben viszont háromszor is bevettük NB II-es ellenfelünk kapuját. Szabó Bálint góllal tért vissza a Vidibe!

A válogatott szünetet kihasználva csapatunk az NB II-es Gyirmót FC Győr ellen játszott zárt kapus edzőmeccset csütörtök délelőtt a Fehérvár FC edzőközpontjában. A mérkőzést a helyszínen tekintette meg csapatunk korábbi játékosa, Schön Szabolcs, aki néhány nap szünetet kapott az angol Bolton Wanderers-től, egyik első útja pedig Sóstóra vezetett, ahol a korábbi csapattársak nagy örömmel fogadták.

Barátságos, 2024-2025, Felkészülési mérkőzések, Nyári- és őszi barátságos mérkőzések

5 szeptember csütörtök

Fehérvár FC
  • Kovács
  • Stefanelli
  • Szabó

3-0

Fehérvár FC Edzőközpont Székesfehérvár

Gyirmót FC Győr

Fehérvár FC

Dala Martin (Veszelinov Dániel 46') - Bohdan Melnyik (Huszti András 30'), Kasper Larsen (Virágh Milán Ferenc 75'), Spandler Csaba (Kecskés Máté 72'), Ivan Milicevic (Simut Mario 30') - Pető Milán (Kovács Bence 46'), Bedi Bence, Kovács Mátyás (Horváth Tamás 72'), Katona Mátyás (Szabó Bálint 55') - Kovács Patrik (Tóth Tamás Vid 55'), Holender Filip (Nicolas Stefanelli 55')

Gyirmót FC Győr

Rusák Edvárd - Katona Máté, Szegi Vince, Adamcsek Máté, Kiss Norbert, Hajdú Ádám, Kovács Dominik, Molnár János, Helembai Márk Árpád, Csörgő Viktor, Miknyóczki Ádám MIhály


Az első lehetőség a 8. percben a gyirmóti csapat előtt adódott, Miknyóczki szélről érkező beadást Molnár lőtte 12 méterről alig kapu mellé. Néhány perccel később a másik oldalon Kovács Patrik közeli fejese tévesztett célt. A 25. minutumban egy szép szabadrúgásvariációt követően Kiss Norbert 16 méteres bombája szállt kapu fölé. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, a 38. percben viszont nagyon közel jártunk a vezetés megszerzéséhez, Holender ziccerét azonban nagy bravúrral védte Rusák. Egy perccel a szünet előtt Dala Martin is bemutatott egy nagy védést, Molnár éles szögből leadott löketét hárította szép vetődéssel fiatal kapusunk.

A második félidő elején egy perc alatt kétszer is bevettük ellenfelünk kapuját. A 60. minutumban labdát szereztünk a középpályán, amellyel Kovács Mátyás lódult meg, majd 18 méterről, egy pattanás után nagyon nagy gólt lőtt fiatal támadónk (1-0). Szinte a középkezdés után ismét nálunk volt már a labda, első gólunk szerzője két szép csel után Stefanellit ugratta ki, aki nem habozott, kilőtte a jobb sarkot (2-0). A 70. percben Stefanelli is kiosztott egy asszisztott, a címzett nem más volt, mint régi-új játékosunk, Szabó Bálint, aki nem hibázott, így góllal tért vissza a Vidibe (3-0).

A 75. percben újoncot avatott az NB I-es csapatban Pető Tamás, ugyanis pályára küldte az U19-es együtesünk fiatal játékosát, Horváth Tamást, de rajta kívül lehetőséget kapott a bizonyításra Virágh Milán és Kecskés Máté is - mindannyian éltek is a lehetőséggel és jó teljesítményt nyújtottak.

Az utolsó percekben az eredmény már nem változott, csapatunk magabiztosan nyerte meg a Gyirmót elleni felkészülési mérkőzést.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek