Három Vidi-játékos lépett pályára a hétközi U18-as válogatott-meccseken

Kedden 1-1-es döntetlent játszottunk Grúzia ellen, csütörtökön pedig 4-1-re nyertünk. Molnár, Zeke és Mocsi is pályára léptek.

A 2000-es korosztály válogatottja tavaly a hatodik helyen végzett az U17-es Európa-bajnokságon, idén ősszel pedig már az U19-es Eb-selejtezőket kezdi majd meg. Februárban Portugáliában járt a válogatott, ezen a héten pedig Grúziát fogadta kétszer is Telkiben.

Kedden a magyar válogatott végig fölényben futballozott a grúzok ellen, a kezdőcsapatban pedig ott volt a Vidi II futballistája, Molnár Dominik. A 36. percben gólra váltottuk a mezőnyfölényt, Gréczi Márton készítette le a labdát Szendrei Norbertnek, aki 15 méterről védhetetlenül lőtt a kapuba (1-0). A grúzoknak nem volt sok lehetőségük, viszont hatékonyan használták ki ezeket, a 43. percben egy látványos góllal egyenlítettek, a második játékrészben pedig már nem változott az eredmény.

Magyarország-Grúzia 1-1 (1-1)
Magyarország
: Laky László - Molnár Dominik (Terbe Botond, 60.), Horgosi Donát, Bolla Gergő, Nagy Barnabás - Bokros Szilárd, Daróczi Zoltán (Nándori Botond, 67.), Szendrei Norbert - Gréczi Márton (Winkler András, 60.), Tímári Norman (Németh Ádám, 79.), Horváth Olivér (Szilágyi Adrián, 85.)
Magyar gólszerző: Szendrei a 36. percben

Csütörtökön ismét farkasszemet nézett egymással a két U18-as válogatott, a kezdőben ezúttal két fehérvári játékos, Zeke Márió és Mocsi Attila szerepelt. A szövetségi edző kilenc helyen változtatott a csapaton a két nappal korábbi találkozóhoz képest. Az első félidőben a vendégek szereztek a vezetést, a második játékrészben azonban négyszer is bevettük a grúzok kapuját. A 48. percben egy jobb oldali beadást követően a csereként beállt Tímári Norman lőtt a kapu bal oldalába (1-1). A folytatásban is veszélyesebbek voltunk, a 62. percben a ziccerben kilépő Winkler Andrással szemben elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt Tímári váltotta gólra (2-1). A 77. percben szöglet utáni kavarodás végén egy másik cserejátékos, Bolla Gergő piszkálta közelről a hálóba a labdát (3-1), majd a hajrához közeledve a néhány perccel korábban becserélt Daróczi Zoltán lőtte ki a bal alsó sarkot Winkler András lekészítéséből (4-1), beállítva a végeredményt.

Magyarország-Grúzia 4-1 (0-1)
Magyarország: Oroszi István - Terbe Botond, Mocsi Attila, Orosz Marcell (Bolla Gergő, 46.), Zeke Márió - Nándori Botond (Szilágyi Adrián, 65.) Szánthó Regő (Gréczi Márton, 87.), Szendrei Norbert (Daróczi Zoltán, 79.) - Winkler András, Németh Ádám (Tímári Norman, 46.), Horváth Olivér (Bokros Szilárd, 46.)
Gólszerzők: Tímári 47. és 62., Bolla 77., Daróczi 85.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: mlsz.hu

További hírek