RÓLUNK ÍRTÁK

Hangya Szilveszter gondolatai már az éles meccseken járnak, de szívesen vett részt az eFoci Gálán

A MOL Fehérvár FC eFoci Gáláról írt a MOL-csapat honlapja.

Komoly sikert hozott a MOL Fehérvár eFoci gálájának első két fordulója, hiszen amellett, hogy jó hangulatban, a Youtube-sztár Nessaj kommentálása mellett remek meccseket játszott az első két fehérvári futballista az ellenük kiálló szurkolókkal, még egy rakás pénzt is sikerült összegyűjteni a Máltai Szeretetszolgálat javára. 

A négy fordulóból álló sorozat felénél a MOL Fehérvár adományalapjába már 675,000 forintnyi gólt rúgtak a szereplők, köztük Hangya Szilveszter (az ő játéknapján esett a több gól, így tőle érkezett 390 ezer forint) és Georgi Milanov (285 ezer). 
 
"Nem a csapatokat, a játékosokat nézem" - mondta a MOL Csapatnak Hangya Szilveszter, amikor először azt kérdeztük tőle, hogy maradt veretlen a Liverpoolt, a PSG-t és a Manchester Cityt vezetve is. "Az én játékstílusomhoz jó szélsők kellenek, ezért elsősorban azokat a csapatokat preferálom, ahol gyors, jól cselező, labdabiztos szélsők vannak. Ezért választottam az első meccsekre a Liverpoolt, illetve a PSG-t. Az utolsó meccsemet már a Manchester Cityt irányítva nyertem meg, őket a kiváló középpályásaik miatt választottam." 


 
A válogatott balhátvéd egyébként abszolút dominálta az első játéknapot, hiszen az összes mérkőzését megnyerte, ráadásul az imponáló gólaránynak köszönhetően komoly összeghez segítette a Máltai Szeretetszolgálatot. 
 
"Boldog vagyok, hogy lehetőségem volt részt venni egy jótékonysági kezdeményezésben! Fontos, hogy mindenki a maga eszközeivel segítse a rászorulókat, és bennem egyébként is erős volt az érzés, hogy segíteni akarok. Amikor jött a felkérés, elsőnek mondtam igent, nagyon részt akartam venni benne, pedig mostanában már nem nagyon focizok konzolon" - mondta játékosunk. 
 
"Kicsit rozsdás is voltam az első meccsen, alaposan meg is szorongatott az ellenfelem, de aztán visszatért az érzés a kezembe, és onnantól már nem volt megállás" - mondta nevetve a MOL Fehérvár válogatott védője. "Mostanában inkább a Call of Duty nevű játékkal játszom, jobb is vagyok benne, mint a fociban." 
 
Hangya Szilveszter örült, hogy részt vehetett az eFoci gálán, de nem tagadja, hogy a gondolatai már inkább a futball körül forognak, főleg mióta bejelentették, hogy május végén újraindul a magyar labdarúgás. Nem is akárhogy, a MOL Fehérvár kupaelődöntőjével (a Mezőkövesd lesz az ellenfél), aztán jönnek a bajnokik is, méghozzá háromnaponta. 
 
"Nagyon hiányzik már a játék, és bár nyilván senki nem zárt kapus meccsekről álmodik, de most mindenki úgy van vele, mindegy, csak játsszunk! Nem kérdés, hogy komoly igénybevétel lesz, de úgy gondolom, erős és bő kerete van a MOL Fehérvárnak, úgyhogy állni fogjuk a sarat. Csak kezdődjön már!" 

Hangya Szilveszter mérkőzései megtekinthetőek itt, Georgi Milanov meccsei pedig megtekinthetőek ide kattintva.

Szerző: molfehervarfc.hu

Fotó: molfehervarfc.hu