VÁLOGATOTT

Győzelmet aratott a magyar válogatott Azerbajdzsánban

3-1-re nyert a nemzeti csapat Eb-selejtezőn Bakuban. Pátkai Máté csereként kapott szerepet.

A magyar válogatott márciusban Pátkai Máté góljával három pontot szerzett a világbajnoki ezüstérmes Horvátország ellen, így a csoport éllovasaival azonos pontszámmal várhatta a júniusi selejtezőket. Marco Rossi együttese június 8-án, szombaton 18 órától Azerbajdzsán vendége volt Bakuban.

A magyar válogatott keretében négy Vidi-játékos is volt - Kovácsik Ádám, Vinícius Paulo, Pátkai Máté és Kovács István -, de a kezdőcsapatba egyikőjük sem került be.

A találkozó csendes tapogatózással kezdődött, a 18. percben viszont némileg váratlanul vezetéshez jutottunk: Dzsudzsák szabadrúgását Orban csúsztatta az azeri kapuba (0-1).

A második félidőben, az 53. percben egy szöglet utáni keveredés végén Baráth irányította kapura a labdát, majd Orban paskolta azt be közelről (0-2).

A 69. minutumban Madatov egy Gulácsi által védett lövést követően az üres kapuba lőtt, ezzel közelítettek az azeriek (1-2). Erre azonban szinte azonnal válaszolni tudtak a mieink, a 71. percben a nem sokkal korábban beállt Holman Kleinheisler passzát váltotta gólra (1-3).

Ezt követően Kleinheisler László helyén Pátkai Máté is helyet kapott a nemzeti csapatban, de az állás már nem változott, így magabiztosan gyűjtöttük be a három pontot Bakuban.

Azerbajdzsán - Magyarország 1-3 (0-1)
Baku, Európa-bajnoki selejtező, E-csoport, 3. mérkőzés
 néző, vezette: Blom - van Dongen, Balder - Gözübüyük (mindannyian hollandok)
Gólok: Madatov (69.) , illetve Orban (18., 53.), illetve Holman (71.)

Magyarország: Gulácsi - Lovrencsics, Orban, Baráth, Korhut - Nagy Á., Szoboszlai (Holman, 58.) - Dzsudzsák (Németh K., 86.), Kleinheisler (Pátkai, 72.), Nagy Dom. - Szalai

Szerző: Guber Péter

Fotó: mlsz.hu

További hírek