UTÁNPÓTLÁS

Győzelemmel kezdte a bajnokságot U18-as lány csapatunk is – utánpótlás hírek

Minden korosztályunk pályára lépett a hétvégén, az U15-ösök és U14-esek pedig hét közben pótolták a Honvéd elleni első fordulót.

A harmadik fordulóban minden versenyző korosztályunk a Kaposvári Rákóczi ellen lépett pályára. Az U19-esek itthon 1-0-ra kaptak ki, az U17-esek Kovács Dávid góljával 1-1-es döntetlent játszottak, míg az U16-osok Kaposváron 3-0-s győzelmet arattak. Találatainkat Zólyomi Dávid, Szalai Péter Dávid és Dunai Zénó szerezték. Az U15-ösök 2-0-ra kikaptak, míg az U14-esek 2-1-re nyertek a Kaposvár otthonában. A gólokat Artner Dávid és Berki Marcell szerezték.

„A kezdéstől mi irányítottuk a játékot és több helyzetet is sikerült kialakítanunk. A második félidőben 2-0-s állásnál egy pontrúgás után szépítettek a vendégek, ami után egy kicsit kapkodóvá vált a játékunk és sok volt a pontatlanság. Mindezek ellenére a mérkőzésen egyértelmű volt a fölényünk, és akár több találatot is szerezhettünk volna, de csak magunknak köszönhetjük, hogy ilyen szoros lett a meccs” – értékelte Bozai Attila, az U14-esek vezetőedzője.

A Vidi 14 és 15 évesei hét közben pótolták az első fordulóból elmaradt Honvéd elleni mérkőzést. Az U15-ösök 7-1-es vereséget szenvedtek, szépítő gólunkat Nikolaosz Lakakisz szerezte. Az U14-esek Lehota Viktor Máté, Artner Dávid és Balogh Balázs Bálint találataival 3-0-ra győztek.

Női NB II-es csapatunk a Pécs otthonában 2-1-re kikapott. Gólunkat Szabó Bernadett lőtte. Az U18-as lányok szombaton játszották első bajnokijukat, ahol a Pápai ELC-t 4-2-re győzték le. Találatainkat Szabó Bernadett, Gergics Miléna, Pataki Flóra és Császár Zsófia szerezték.

U10-es csapatunk Ausztriában a Styrian Champions Masters nemzetközi tornán szerepelt. A 32 csapatos, rendkívül erős mezőnyben olyan európai klubok is képviseltetették magukat, mint a Borussia Dortmund, a Herta BSC, a Hajduk Split, az 1860 München vagy a Basel. A Vidi 10 évesei a csoportkörök során a Salzburggal, a Herta BSC-vel, az FC Admira Wacker Mödlinggel, a Lokomotív Moszkvával, a Lokomotív Zágrábbal, a Gleinsdorf és a Leibnitz csapatával mérkőztek meg, és negyedikként jutottak tovább, majd az egyenes kieséses szakaszban végül a Borussia Dortmund ellen maradtak alul.

„A mérkőzésen még 3 perccel a lefújás előtt 1-0-ra vezettünk, a végén azonban mégis 2-1-re kikaptunk. Ennek ellenére büszke vagyok a srácokra, hiszen rendkívül erős mezőnyben álltak helyt. Nagy élmény volt ez a torna, és nagy tanulságokkal is járt. Jó volt látni, hogy milyen az európai élvonal, nagyon sokat tanultunk” – mondta Csucsánszky Zoltán utánpótlás-koordinátor. 

Szerző: Papp Brigitta

Fotó: vidi.hu

További hírek