TUDÓSÍTÁS

Győzelem az MTK ellen - már csak egy pontra vagyunk az éllovas Vasastól

Lazovics duplájával vertük a kék-fehéreket, Scsepovics két gólpasszt jegyzett.

A 2016-os esztendő utolsó hazai mérkőzésére került sor szombat este az MTK ellen. A listavezető Vasas délután 2-1-es vereséget szenvedett a Honvéd otthonában, a Ferencváros pedig 2-0-ra nyert a Gyirmót ellen, így a kezdő sípszóra - ideiglenesen - visszacsúsztunk a 4. helyre (a Honvéd és az FTC is megelőzött bennünket). A kezdés előtt Kovács Zoltán sportigazgató köszöntötte a válogatottól nemrég visszavonult Juhász Rolandot.

Az első negyedóra komolyabb említésre méltó esemény nélkül telt el, ezt követően azonban megélénkült a találkozó. A 15. perc végén Lazovics 25 méterről tekerte kapura, Petkovic magabiztosan védett. Néhány pillanattal később Scsepovics passzát követően ismét Lazovics veszélyeztetett, de ezúttal is az MTK kapusa jött ki győztesen a párharcból. A 21. percben Vogyicska 16 méteres lövése kerülte el nem sokkal a kapunkat.

Félóra telt el a mérkőzésből, amikor ismét Lazovics végezhetett el egy szabadrúgást, szerb középpályásunk pedig kiválóan tekert kapura, a labda azonban a kapufán csattant, a kipattanót pedig Juhász fölé fejelte. A félidő hátralevő részében újabb helyzet már egyik oldalon sem alakult ki, a játék keménységéről viszont mindent elárul, hogy 45 perc alatt hat sárga lapot osztott ki (igazságos elosztásban) Farkas sporttárs.

Szünetben Kovács váltotta Feczesint, a vendégek nem cseréltek. A második játékrész első felében nem alakult ki nagyobb lehetőség egyik kapu előtt sem, Scsepovics fejese törte meg a folyamatot a 65. percben, ami fölé szállt. 3 perc múlva Géresi lövése ment mellé, a túloldalon Torghelle fejesét hárította Kovácsik. A 70. percben egy remek góllal megszereztük a vezetést: egy előreívelést Scsepovics a levegőből sarokkal tett az érkező Lazovics elé, aki 15 méterről, kapásból talált a vendégek kapujába (1-0)!

A 83. percben Juhász fejesét fogta az MTK kapusa, a 90. percben pedig végleg eldöntöttük a meccset: Scsepovics szerzett labdát az MTK térfelén, majd kiugratta Lazovicsot, aki 14 méterről lőtt, a labda pedig Petkovic kezéről a jobb alsóba pattant (2-0)!

A 2-0-s győzelemmel egy pontra megközelítettük az éllovas Vasast és a második helyről várhatjuk az őszi szezon utolsó előtt bajnokiját, amire Debrecenben kerül sor december 3-án.

 

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek