TUDÓSÍTÁS

Győzelem az Ajka elleni felkészülési mérkőzésen

Második nyári edzőmérkőzésünkön 3-2-re legyőztük az FC Ajka csapatát. Bedi Bence bemutatkozott a Vidiben.

Pető Tamás vezetőedző a Tóth - Melnyik, Serafimov, Spandler, Schön - Csongvai, Christensen - Babos, Pető, Kastrati – Gradisar tizeneggyel kezdte az Ajka elleni 2x60 perces edzőmeccset.

Barátságos, 2024-2025, Felkészülési mérkőzések, Nyári- és őszi barátságos mérkőzések

5 július péntek

Fehérvár FC
  • Schön
  • Kovács
  • Katona

3-2

Sóstói Stadion Székesfehérvár

FC Ajka
  • Szvoboda
  • Borsos

Fehérvár FC

Tóth Balázs (Dala Martin 61') - Bohdan Melnyik (Huszti András 61'), Nikola Serafimov (Lakatos Kristóf 91'), Spandler Csaba (Kasper Larsen 61'), Schön Szabolcs (Simut Mario 61') - Tobias Christensen (Bedi Bence 61'), Csongvai Áron (Kovács Bence 61') - Babos Bence (Nicolas Stefanelli 61'), Pető Milán (Berki Marcell 61'), Lirim Kastrati (Katona Mátyás 61') - Nejc Gradisar (Kovács Patrik 61')

FC Ajka

Szabados István - Kopácsi Áron, Frák Marcell (Kitl Miklós 61'), Nagy Krisztián, Pantović Nikola, Kovács Nikolasz, Csizmadia Zoltán, Tóth Gergely (Borsos Filip 61'), Doncsecz Levente (Szvoboda Dániel 46'), Tar Zsolt, Horváth Péter

Játékvezetők

A kezdőrúgást követően a mieinknél volt többet labda, az 5. percben Schön betört a 16-oson belülre, beadását blokkolták a védők. A 8. minutumban Spandler jó ütemű közbelépéssel állta útját az ajkai akciónak, majd a szögletet is kifejelte hátvédünk. A 12. percben egy beívelés Petőnek magas volt, a hosszún Kastratihoz került a labda, akinek 16 méteres lövését magabiztosan védte a vendégek kapusa. Helyzetek nélküli mezőnyjátékkal folytatódott a mérkőzés, majd a 25. percben formás fehérvári akció végén Kastrati laposan betett labdáját Schön 13 méterről helyezte a hosszúba (1-0).

Az első 30 perc után rövid ivószünetet követően folyatódott az összecsapás. A 35. percben Babos szép cselek után Petőhöz passzolt, akinek lövése a blokkról szögletre vágódott. A sarokrúgás után Spandler bólintott fölé. Veszélyes ajkai kontra következett, Tóth Balázs védett nagyot, majd gyors egymásutánban Csizmadia és Pető is sárga lapot kapott. Az 50. percben Babos került ziccerbe, lövését bravúrral hárította Szabados. Az első 60 percet Csongvai 21 méteres szabadrúgása zárta, ami a felső kapufa fölött hagyta el a játékteret.

A második félidőben sort cserélt Pető Tamás vezetőedző, csak Serafimov maradt a kezdők közül, miközben pályára lépett a frissen igazolt Bedi Bence és a próbajátékon lévő Huszti András is. A Dala – Huszti, Larsen, Serafimov, Simut – Bedi, Kovács B., Stefanelli, Berki, Katona – Kovács P. csapattal folytattuk. A második játékrész elején, a 62. percben egyenlítettek az ajkaiak: gyors akció végén Szvoboda lőtt közelről a hálóba (1-1). Nem sokáig örülhettek a látogatók, két perccel később egy szöglet után az ide-oda pattogó labdát Kovács Patrik találta meg legelőbb és 7 méterről a hálóba lőtt (2-1). Felpörgött a mérkőzés, a 67. minutumban másodszor is egyenlített a vendégcsapat: egy beívelést Borsos hat méterről csúsztatott a kapuba (2-2). A folytatásban az Ajkánál volt többet a labda, a kapuk nem forogtak veszélyben.

Az utolsó 30 percben Dalát Veszelinov váltotta a kapuban, míg Serafimov helyére a fiatal Lakatos érkezett a védelembe. A 96. percben Larsen bevetődött Szarka 10 méteres lövésébe, óriási mentés volt! A 102. percben gyors kontra végén Stefanelli ugratta ki Kovács Patrikot, aki helyzetbe cselezte magát, középre tartó lövését védte a kapus. Mentünk előre a győztes gólért: Stefanelli jobb oldali lövése kerülte el a kaput, majd újfent az argentin támadó passzolt Kovács Patrikhoz, ez a helyzet is kimaradt. A 114. percben Katona kiharcolt egy tizenegyest, majd gólra is váltotta a büntetőt: nagy erővel lőtt a bal alsóba (3-2).

Újabb gól már nem esett, csapatunk a jövő héten Szlovéniába utazik edzőtáborba, ahol további három felkészülési mérkőzést játszik Pető Tamás együttese.

Szerző: Csik Tamás

További hírek