TUDÓSÍTÁS

Gólzáporos győzelem Bábolnán

Lejátszotta első nyári edzőmérkőzését csapatunk, a Bábolna SE alapításának 100. évfordulója alkalmából rendezett találkozót 9-0-ra nyertük meg.

A Komárom-Esztergom vármegyei Bábolna SE idén ünnepli fennállásának századik évfordulóját, ebből az alkalomból egész napos programokat szerveztek az érdeklődőknek a helyi sportpályán. A nap fő eseménye a 17 órakor kezdődött Bábolna - Fehérvár mérkőzés volt, amelyen a nyári felkészülés kezdete óta először lépett pályára csapatunk.

Új vezetőedzőnk, Pető Tamás a Dala - Melnyik, Larsen, Spandler, Schön - Csongvai, Christensen - Katona, Pető, Kastrati - Gradisar kezdő tizenegyet küldte a pályára. A mieink esélyeshez méltóan rögtön veszélyes támadásokat vezettek. Az 5. percben Csongvai lövése még mellé szállt, a 8.-ban viszont Melnyik lövését hiába mentették a gólvonalon, Gradisar belőtte a kipattanót (0-1). Szlovén támadónk két percen belül duplázott, miután Kastrati és Csongvai lövését még igen, az övét viszont már nem tudta védeni a hazaiak kapusa (0-2).

Még az első negyedórában Katona, Christensen és Schön is közel járt a gólhoz, utóbbi aztán a 17. percben fel is iratkozott a góllövők listájára (0-3). A 18. minutumban Christensen passza után Katona lőtte ki pontosan a jobb alsót (0-4), a 20.-ban Csongvai a füvön megpattanó lövése jelentette az ötödik Vidi-gólt (0-5), majd Gradisar lőtt fölé nagy helyzetben a játékrész közepi ivószünet előtt.

Katona lövését Váczi védte szépen, majd a másik oldalon fiatal kapusunknak, Dala Martinnak a 31. percben kellett az első védést bemutatnia egy jobbról leadott hazai lövés után. Katona beadása után Gradisar csúsztatása centikkel kerülte el a kapu bal oldalát, majd a félidő utolsó öt percében Csongvai veszélyes lövése jelentette a legnagyobb veszélyt a bábolnai kapura, Váczi szögletre mentett, így 5-0-s előnnyel vonulhattunk pihenőre.

Barátságos, 2024-2025, Felkészülési mérkőzések, Nyári- és őszi barátságos mérkőzések

29 június szombat

Bábolna SE

0-9

Bábolnai Sportpálya Bábolna

Fehérvár FC
  • Gradisar
  • Gradisar
  • Schön
  • Katona
  • Csongvai
  • Berki
  • Kovács
  • Simut
  • Kovács

Bábolna SE

Váczi Máté (Szabó Bálint 46') - Maruzs Róbert, Karvaj Máté, Czeglédi Ádám, Szendi Ádám (Hollósi Márk 58'), Prácser Ádám Bence, Németh Zsombor, Bognár Ádám (Rabi Bence 46'), Lanzendorfen József (Mátyás András 68'), Végh Pál Dominik, Szabó Áron

Fehérvár FC

Dala Martin (Veszelinov Dániel 46') - Bohdan Melnyik, Kasper Larsen (Nikola Serafimov 46'), Spandler Csaba (Lakatos Kristóf 46'), Schön Szabolcs (Kecskés Máté 46') - Csongvai Áron (Simut Mario 46'), Tobias Christensen (Kovács Bence 46') - Katona Mátyás (Babos Bence 46'), Pető Milán (Berki Marcell 46'), Lirim Kastrati (Nicolas Stefanelli 46') - Nejc Gradisar (Kovács Patrik 46')

Játékvezetők

Kreitl Tamás

Molnár István, Frank Viktor

A szünetben egy híján sort cseréltünk, a kezdőcsapat tagjai közül Melnyik maradt a pályán, ukrán játékosunk az első félidei jobbhátvéd pozíció után a fordulás után középpályásként bizonyíthatott a szakmai stábnak. A második félidőre a Veszelinov - Simut, Serafimov, Lakatos, Kecskés - Melnyik - Babos, Berki, Kovács B., Stefanelli - Kovács P. tizeneggyel futottunk ki a pályára.

Az 51. percben Berki egy szép emeléssel villant (0-6), majd három perccel később Kecskés Máté passza után Kovács Patrik vette be a bábolnai kaput (0-7). Kovács Patrikot nehezen tartották a hazaiak védői, szép cselsorozata után az utolsó pillanatban szabadítottak fel, szöglet utáni fejese fölé szállt, majd lövését bravúrral védte a hazai hálóőr.

A 70. minutum után újabb két gyors Vidi-gól követte egymást, Simut 23 méterről lőtt látványos gólt a kapu jobb oldalába (0-8), majd Kovács Bence emelt a hosszúba (0-9). Serafimov, Stefanelli, Kovács Patrik és Babos előtt is adódott gólszerzési lehetőség a hajrában, közel volt a tizedik gólunk. A lefújás előtti utolsó percben Serafimov találta el a kapufát, de a labda a hazaiak számára pattant szerencsésen, így az eredmény már nem változott.

Csapatunk gólzáporos, 9-0-s győzelemmel zárta a találkozót. Hétfőtől edzésekkel folytatódik a felkészülés, jövő pénteken az Ajka ellen játsszuk következő felkészülési mérkőzésünket.

Szerző: Óházy Bálint

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek