PUSKÁS AKADÉMIA FC - VIDEOTON FC 0-0

Gólnélküli döntetlen a megyei rangadón

Fölényben futballoztunk a Pancho Arénában, de a hazaiak szervezetten játszó védelmét nem sikerült feltörnünk. 

Szombaton délután Felcsúton lépett pályára listavezető együttesünk. Negyedik alkalommal találkoztunk a Puskás Akadémiával az élvonalban, és eddig három győzelemmel, 9-1-es gólkülönbséggel, 100%-os volt a mérlegünk ellenük.

Közel egy éve, 2014. április 5-e óta nem szenvedtünk bajnokin vereséget idegenben. Legutóbb a 2013-2014-es szezonban a Kecskemét vendégeként kaptunk ki, azóta 12-szer játszottunk idegenben, és kilenc győzelem mellett háromszor játszottunk döntetlent.

Sokan kísérték el a Vidit Felcsútra, köztük olyanok is, akik a Székesfehérvár - Felcsút - Székesfehérvár távot biciklivel tették meg, hogy szurkolhassanak kedvenceiknek. Mivel március 21-e a Down-szindróma világnapja, így a PAFC és a Vidi közösen összefogva a mérkőzés előtt közösen hívták fel a figyelmet az ügy fontosságára. A két csapat játékosait 22 MSOSZ sportoló kísérte a pályára, egyedi speciális pólóban mely a csapatok ajándéka volt.

A második perc végén Juhász fejelt kapu fölé, majd sokáig mezőnyjátékot láthattak a szurkolók. A 15. percben szép játék végén Trebotic került ziccerbe, kissé éles szögből leadott lövését lábbal védte Hajdúch. Négy perc múlva Stopira akart hazafejelni egy labdát, erre azonban Lencse lecsapott és szép mozdulattal emelt kapura, alig ment fölé a játékszer. Ezt követően előbb Tischler, majd tőlünk Álvarez veszélyeztetett távolról, az eredmény mindkét esetben ugyanaz lett, a labda kapu fölé szállt. A 35. percben néhány másodperc alatt kétszer is a kapufát találtuk el. Előbb Simon fejelt közelről kapura, a labda a felső lécről Juhász elé pattant, aki néhány méterről a bal kapufa tövére fejelte a játékszert. A félidő utolsó momentumaként egy veszélyes Lencse-szabadrúgást jegyezhettünk fel.

A második játékrészben sokáig nem láthattunk helyzetet egyik kapu előtt sem. Az első lehetőség ebben a félidőben a hazaiak előtt adódott, az 59. percben Tischler fejelt hat méterről kapu mellé. A folytatásban egyre nagyobb volt a fölényünk, már ami a labdabirtoklást illeti, ugyanis gólhelyzeteket nem nagyon sikerült kialakítanunk a fegyelmezetten védekező Puskás Akadémia FC ellen. A 71. percben Trebotic átlövéssel próbálkozott, nem is rosszul, ekkor nagyon közel jártunk a gólhoz. Újabb tíz percet kellett várni a következő helyzetünkre, ekkor Nikolics ziccerét védte Hajdúch. A 88. minutumban eldőlhetett volna a mérkőzés, Lencse egyedül vihette a félpályáról kapusunkra a labdát, azonban Trebotic utolérte a Vidi egykori csatárát, ő viszont még Trebotic szorításában is kapura lőtt, Calatayudnak kellett bravúrral védenie. Az utolsó percekben az eredmény már nem változott, a 91. percben viszont Vinícius megkapta a második sárga lapját, így a mérkőzést tíz emberrel fejeztük be.

A Puskás Akadémia FC első alkalommal szerzett pontot a Vidi ellen az NB I-ben, mi pedig 13 mérkőzés óta vagyunk veretlenek bajnokin idegenben. A válogatott szünet miatt csapatunk legközelebb április 1-jén lép pályára a Magyar Kupában a PMFC vendégeként.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek