VIDI-KISVÁRDA

Fontos győzelem a Kisvárda ellen

A vendégek szerezték meg a vezetést, de Serafimov, Kodro és Flores góljaival fordítani tudtunk Sóstón!

Az OTP Bank Liga 8. fordulójában csapatunk vasárnap 15:00 órakor a Kisvárdát fogadta a Sóstói Stadionban. Bartosz Grzelak eltiltás miatt nem számíthatott Fiola Attilára, sérülés miatt pedig Hangya Szilveszter, Pető Milán és Spandler Csaba hiányzott a keretből a kezdőcsapatot így a Tóth B. - Csongvai, Serafimov, Gergényi - Bese, Flores, Kalmár, Katona, Schön - Kodro, Karamoko tizenegy alkotta. A találkozó előtt gyászszünettel emlékeztünk pénteken elhunyt egykori masszőrünkre, Molnár Ferencre.

A mérkőzés a 3. percben egy Kodro lesgóllal indult, majd a 11. percben megszerezte a vezetést a Kisvárda, miután Camaj 9 méterről óriási gólt ragasztott a hosszú felsőbe (0-1). A 25. percben Karamoko kért cserét, támadónkat Szabó Levente váltotta. Három perccel később sikerült az egyenlítés! Gergényi nagy bedobása után Kalmár fejelte vissza a labdát a tizenhatos közepére, Serafimov pedig szép mozdulattal védhetetlenül bólintott a hálóba (1-1)! Bő fél órája tartott a meccs, amikor Jovicic vetődött bele Flores beadásába, Erdős játékvezető büntetőt ítélt kezezés miatt, de a VAR-vizsgálat után végül visszavonta ítéletét - valószínűleg a kisvárdai védő hátát érte a labda. A félidő hajrájában először Szabó Levente mentés közben véletlen a saját kapufánkra csúsztatta a labdát, majd a másik oldalon Kodro kétszer, Katona egyszer került nagy helyzetbe, de kétszer rosszul találták el játékosaink a labdát, bosnyák csatárunk közeli lövésénél pedig Petkovic óriásit védett.

A második játékrészt is nagy lendülettel kezdtük, a 47. percben Katona ziccerénél hárított hatalmasat Petkovic, kilenc minutummal később pedig Kalmár lövését védte a vendégek kapusa, de a kipattanónál már tehetetlen volt Katona közeli próbálkozásánál - a VAR azonban érvénytelenítette a találatot. Szerencsére nem kellett ezzel sokáig foglalkoznunk, mert az 59. percben Kodro 15 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot (2-1).

Hatvanhét perce tartott a mérkőzés amikor Kalmár 21 méteres szabadrúgását tolta bravúrral kapufára a remek formában védő Petkovic, három perccel később Schön szépen ment el a bal oldalon, beadását Kalmár lőtte kapu mellé. 12 perccel a rendes játékidő vége előtt a Kisvárda is veszélyeztetett, a csereként beálló korábbi válogatott csatár, Balogh Norbert pörgette kapu fölé a labdát az ötös vonaláról. A 82. percben Kasper Larsen érkezett Katona Mátyás helyett a pályára, a dán hátvéd természetesen a védősorba állt be, a 88. percben Kalmár helyett pedig Bambock állt be. A játékvezető öt percet hosszabbított, amelynek a végén Szabó Levente passza után Deybi Flores lőtte ki a bal alsót 18 méteről (3-1)! Itthon tartottuk tehát a három pontot vasárnap délután. a Kisvárda ellen. Folyatatás egy hét múlva, vasárnap 13:00-kor az MTK ellen.

Szerző: fehervarfc.hu

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek