INTERJÚ

Fejes András: "Kellemetlen stílusban futballozó MTK-t látunk vendégül"

Fejes András az előző szezonban a fővárosi kék-fehéreket erősítette - mint a Vidi kölcsönjátékosa - így nála jobban senki sem ismeri az MTK-t a csapatunkból.

- Az elmúlt szezonban az MTK-ban szerepeltél kölcsönben, így nagyon jól ismered mostani ellenfelünket. Milyen mérkőzésre számítasz?

Biztos, hogy küzdelmes, hajtós meccs lesz. A tavaly őszi szezon nem igazán sikerült jól az MTK-nak, tavasszal azonban formába lendült a csapat, és úgy tűnik, sikerült ezt a jó formát az új szezonra is átmentenie a fővárosi együttesnek. Nagyon kellemetlen stílusban játszik az MTK, ráadásul tele vannak sikerre éhes fiatalokkal, illetve olyan rutinos játékosokkal is, mint Torghelle vagy Kanta.

- Egy évig testközelből láthattad az MTK-nál zajló munkát. Szerinted mi lehet a sikerük titka?

Mindenképp fontos szerepe van az idősebb játékosoknak, de legalább ennyire fontos, hogy a fiatalok többsége már hosszú évek óta együtt játszik az MTK akadémiáján. Ugyanabban a játékrendszerben focizik az összes utánpótlás-csapat, mint amilyenben az első együttes játszik. Ez egy olyan előny, amellyel egyetlen más magyar csapat sem rendelkezik.

- Ki az, akire szerinted mindenképp oda kell figyelni szombat este a pályán?

Úgy tudom, Torghelle még sérült, vagy legalábbis nincs 100%-os állapotban, szerintem ő nem fog még pályára lépni. Viszont ott lesz Kanta Józsi a csapatban, akit nagyon nehéz megállítani, az egyik legveszélyesebb magyar középpályás. Ő a magyar élvonal egyik kiemelkedő képességű labdarúgója. A védelemnek nagyon összpontosítania kell 90 percen keresztül ahhoz, hogy sikeresen kizárjuk őt a játékból.

- Szerinted a bajnokság végén is a dobogó közelében lesz az MTK?

Azt azért nem gondolnám, hogy sikerül az első háromban végezniük, de abban biztos vagyok, hogy a tabella első felében fognak végezni.

 

 

 

jó, ha tudja!
Érdemes elővételben megvásárolni a belépőt a rangadóra, mert így nem kell sorban állnia a jegypénztáraknál, gyorsabban juthat be a Stadionba, és a mérkőzés megkezdésére biztosan elfoglalhatja a helyét, vagy családjával részt vehet a Gyereksarok ingyenes programjain. A szurkolói- és jegyinfóért kattintson ide!

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek