VIDEOTON FC - TRABZONSPOR

Fantasztikus továbbjutás!

Óriási izgalmak után, tizenegyesekkel jutottunk az Európa Liga csoportkörébe, elképesztő örömöt szerezve ezzel a szurkolóknak.

Gyönyörű nyár esti időben, nagyon régen látott tömeg előtt kezdődött az Európa Liga rájátszásának visszavágója. Az RBD-nek köszönhetően ismét fantasztikus koreográfia várta a csapatokat, mi kezdtük a mérkőzést.

Nagyon hasonlóan kezdődött a találkozó az egy héttel ezelőttihez képest, vagyis a törökök birtokolták többet a labdát és próbáltak réseket találni a védelmünkön, ami nem igazán sikerült nekik. Az első lehetőség viszont előttünk adódott, Sándor jól fordult kapu felé a bal oldalon, de lövésébe belelépett egy láb. A 17. percben Öztekin ment el a bal szélen, de beadása nem volt jó senkinek. Három perccel később megint mi jöttünk, Brachi szabadrúgása lepattant, Mitrovics ismételhetett, ez a lövés pedig szögletre vágódott. A 24. percben a meccs addigi legnagyobb helyzete maradt ki, Brachi szabadrúgásból lőtt középre, Caneira belepiszkált a labdába, ami centikkel kerülte el a jobb alsó sarkot. Nagyobb lehetőségek nélkül telt el a következő 10 perc, majd a 34. percben Henrique lövését óriási bravúrral védte Bozsovics. A félidő vége felé rákapcsoltak a törökök, előbb Aydogdu Soner, majd Alanzinho próbálkozott, egyik sem volt veszélyes. A félidő tehát döntetlennel ért véget, de még az első 45 perc krónikájához tartozik, hogy a 42. percben az egész stadion köszöntötte Paulo Sousát, aki a mérkőzés napján ünnepelte 42. születésnapját.

Szünetben nem volt csere egyik oldalon sem. Gyors lehetőséggel indult a második félidő mindkét oldalon. Előbb Caneira lépett bele Alanzinho lövésébe, majd Walter Lee cselezett befelé jobbról, ballal lőtt, de fölé ment a labda. Az 52. percben Sándor indult meg a jobb oldalon, mindenki arra számított, hogy jobbra passzol Walter Lee-hez, ő viszont inkább befelé cselezett és ballal kapura bombázott, Kivrak szögletre ütötte a labdát. A sarokrúgást Oliveira adta középre, a kapus megint jól jött ki, a kibokszolt labdát Tóth Balázs kapásból lőtte kapura, mellé ment a labda. Az 59. percben Öztekin ment el a bal szélen, laposan középre adott, Bozsovics védett, majd pár másodperccel később Henrique fejelte mellé az addigi legnagyobb török helyzetet. Nagyobb lehetőségek nélküli időszak következett. Altintop is beállt a Trabzonba, próbálkozott is becsülettel, de komoly helyzetig nem jutott. A 84. percben Bozsovics védte Henrique közeli lövését, majd Gyurcsót az utolsó pillanatban szerelték a másik oldalon. A rendes játékidő befejezése előtt újra Gyurcsó került helyzetbe, a jobb oldalon remek labdát kapott, lapos lövését nagy vetődéssel ütötte ki Onur Kivrak.

Jöhetett a hosszabbítás, aminek az első félideje nem hozott lehetőségeket egyik csapatnak sem, a másodikban viszont többször is eljutottunk szabadrúgásig a török kapuhoz közel, de a beívelt labdák folyamatosan kijöttek a védőfalról. Az extra idő sem hozott gólt, így tizenegyesekkel dönthették el a csapatok, hogy melyik gárda jut az Európa Liga csoportkörébe.

A sorsolás után az eredményjelző felőli kapuhoz vonultak a kapusok. Elsőként Bozsovics állt a vonalra, a labda mögé pedig Sapara, aki be is lőtte az első kísérletet. Részünkről Caneira érkezett, aki szintén nagyon magabiztos volt, 1-1. Vittek, majd Brachi is pontosan célzott, a harmadik körben azonban Bozsovics megfogta Aydogdu Soner lövését, Gyurcsó viszont értékesítette saját próbálkozását, nálunk volt az előny, 3-2. Sőt, a negyedik körben Zokora is kihagyta, a kapufáról Bozsovicsra pattant a labda, aztán az égbe, végül vissza kapusunkhoz. Érkezett Mitrovics és a labdát jobbal a jobb alsóba, a Vidit pedig az EL csoportkörébe lőtte. Felrobbant a Sóstói Stadion és senki nem akart mozdulni a helyéről hosszú percekig. Óriási ünneplés közepette vonultak az öltözőbe a játékosok, hiszen Székesfehérvár közel 30 éve várt ilyen sikerre. Sorsolás péntek délután, természetesen élőben a vidi.hu-n!

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek