BLOG

EXKLUZÍV - Juhász Roland blog: "Szeretek az ellenfél kapuja előtt tevékenykedni, ez a jövőben is így lesz"

A spanyolországi edzőtáborból exkluzív blogot vezet a Nemzeti Sport hasábjain, és honlapunkon is válogatott védőnk, Juhász Roland.

"Végre lejátszottuk vasárnap délután az első edzőmeccsünket. Igaz, a formánk még erősen szezon eleji volt, hiszen kemény edzésekkel készülünk az edzőtáborban. Fokozatosan visszanyerjük a meccsritmust, a második spanyol edzőtábor már erről fog szólni, ott 12 nap alatt négy meccset játszunk. Visszatérve a San Pedro elleni találkozóra, jó érzés volt, amikor megérkeztünk a Marbella Football Centerbe, akkor néhány fiatal focibarát aláírásokat gyűjtött tőlünk."

"A találkozót magabiztosan nyertük meg, ismét részesei lehettünk egy kis sikerélménynek, ami szintén fontos egy labdarúgó számára. Ugyanakkor messzemenő következtetéseket ebből a mérkőzésből senkinek sem szabad levonnia. Az első félidőben - amikor én is pályán voltam - egy eléggé felforgatott csapat játszott. Ez egyébként, főleg a felkészülési időszak elején mindig jellemző, hogy nem a bajnokságban megszokott kezdőcsapat játszik, hiszen nem az a célja egy-egy edzőmeccsnek, hogy 15-20 gólt rúgjunk egy alacsonyabb osztályú együttesnek. Nagyon sok taktikai elemet tanulunk az edzéseken, és a fő hangsúly azon volt, hogy ezeket a taktikai elemeket úgymond éles meccsszituációkban is alkalmazni tudjuk. Nyilván nem fog minden elsőre hibátlanul sikerülni, ezért tovább kell még dolgoznunk. Az öt gólon kívül viszont még számtalan helyzetünk volt, sok ziccert sikerült kidolgoznunk. Az első félidőben én is betaláltam egyszer, akkor azonban lesállás miatt érvénytelenítették a találatomat. Köztudott, hogy szeretek az ellenfél kapuja előtt tevékenykedni, ez a jövőben is így lesz, de nekem az a legfontosabb, hogy hátul mindig rendben legyenek a dolgok. Csütörtökön már egy komolyabb erőpróba vár ránk, a Bundesliga 2-ben szereplő 1860 München ellen lépünk pályára, azt a meccset is nagyon várjuk már."
 

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek