FK BATE BORISZOV- VIDEOTON FC 1-0 (0-0)

Emberhátrányban kaptunk ki az FK BATE Boriszov otthonában 1-0-ra

Csapatunk az Európa Ligában folytatja, egy párharcot kell megnyernünk a csoportkörbe való jutáshoz.

Szerdán este telt ház előtt került megrendezésre csapatunk FK BATE Boriszov elleni BL-mérkőzésének fehéroroszországi visszavágója. A Vidit vagy egy tucat lelkes szurkoló kísérte el a Székesfehérvártól 1300 km-re lévő Boriszovba. Ami biztos volt az első összecsapást követően, hogy csapatunknak mindenképp gólt kell szereznie a továbbjutás érdekében.

Mindkét együttes óvatosan kezdte a találkozót, mi nem rontottunk fejjel a falnak, a hazaiak pedig nem nyíltak ki hátul, nekik fontosabb volt, hogy ne kapjanak gólt, mint az, hogy újabbat szerezzenek. Az első percekben egy-egy szabadrúgást láthattunk mindkét oldalon, majd a következő percek aktív mezőnyjátékkal, de helyzetek nélkül teltek el. A 13. percben Gyurcsó beadását Luijckx fejelte öt méterről kapu fölé. Pár perccel később Gordeichuk lövését blokkolta Vinícius nagy helyzetben. A 20. perc végén Mladenovic lövését védte hatalmas bravúrral kapusunk, akiért nem sokkal később pár pillanatig aggódni kellett, hiszen az egyik hazai támadóval ütközött össze a levegőben, és ápolni is kellett, szerencsére azonban folytatni tudta a játékot. A 28. percben a csúcsformában védő Danilovics Rodionov fejesét tornázta ki a léc alól. Egy perccel később Ivanovszki lőtt váratlanul 26 méterről kapura, nem is volt rossz kísérlet, de végül mellé ment a labda. Az első játékrész végén is a hazaiak voltak aktívabbak, igazán nagy fehérvári gólhelyzetet nem jegyezhettünk fel.

A második félidőben a játék képe nem sokat változott, továbbra is a kék-sárga mezes hazaiak maradtak támadásban. Alig telt el a játékrészből három perc, amikor Marévalt kellett sérülés miatt lecserélni. Az 54. percben Kovács cselezte ki védőjét, 23 méterről azonban erőtlenül lőtt kapura, de a hazai kapusnak így is vetődnie kellett a labdáért. Egy óra játék után Gordeichuk vállal átvette a labdát, majd Danilovics fölött átfejelte azt, szerencsére a játékszer a felső léc fölött hagyta el a játékteret. Néhány másodperccel később pedig előkerült a játékvezető zsebéből a piros lap, amit Luijckx-nak mutatott fel, mivel az első félidőben már kapott egy sárga lapot, és ezúttal is lapot érően szabálytalankodott. Emberhátrányban kellett volna gólt szereznünk, erre azonban nem adódott túl sok lehetőségünk, hiszen tíz ember ellen még nagyobb nyomást helyezett ránk a fehérorosz bajnokcsapat. Hat perccel a kiállítás után Zhavnrechik vette át a labdát, majd megtolta, és 15 méterről nagy erővel kapura lőtt, a játékszer a jobb kapufáról pattant ki. Öt perccel később Volodko néhány lépésről lőhetett volna gólt, de hálóőrünk újabb bravúrt mutatott be! A 82. percben Zhavnerchik adott be a jobb szélről, Nemanja Nikolic pedig öt méterről, védhetetlenül fejelt a kapunkba (1-0). Az utolsó percekben még Pátkai próbált meg ollózó mozdulattal a hazai kapuba találni, de a fehéroroszok kapusa védeni tudott.

Csapatunk ezzel a vereséggel, 2-1-es összesítéssel búcsúzott a Bajnokok Ligája selejtezőjétől, és augusztus második felében az Európa Liga rájátszásában harcolhatja ki az EL csoportkört. Sorsolás augusztus 7-én, pénteken 13 órakor!

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek