TUDÓSÍTÁS

Egyre közelebb az ezüstéremhez

Remek gólokat szereztünk a végig nagyon bátran és jól futballozó Rákóczi ellen, és 3 pont előnnyel várhatjuk az utolsó két fordulót a második helyen.

A Vidi - Kaposvár bajnoki ugyan csak 18.30-kor kezdődött, de klubunk már fél öttől várta a családokat és főleg a gyerekeket, akik a MOL tribün előtti parkolóban célbarúgó versenyen vehettek részt, a D szektor alatti részen pedig - a Vidi Gyereksarokban - rajzolhattak és arcfestést is kérhettek.

Az első 10 perc kisebb lehetőségeket hozott mindkét kapu előtt, részünkről Álvarez, a kaposváriaktól Safaric próbálkozott sikertelenül. A vendégek rendkívül bátran futballoztak, Tujvel két nagy védést is bemutatott, a 20. perctől azonban egyre többször kerültünk mi helyzetbe, Paraiba, Torghelle és Mitrovics is próbára tette Hajduch kapust. A 29. percben Torghelle lesről mozgott vissza, de nem avatkozott játékba, így a labda a hosszún érkező Álvarez elé került, aki 14 méterről óriási erővel lőtte ki a bal alsót.

A gól után szinte azonnal növelhettük volna az előnyt, majd a szünetig még párszor. Előbb Paraiba, majd Torghelle és Álvarez is keresték a rést, de a somogyiak kapusa rendkívül jól védett, így 1-0-val ért véget az első játékrész.

A második félidőt a vendégek egy kapufával, mi pedig egy gyönyörű védéssel kezdtük, Vrucina lövése Tujvelről vágódott a jobb oldali lécre. Kicsivel később Álvarez löketét védte Hajduch, majd egy fantasztikus támadás után megszereztük második gólunkat. Álvarez ívelését Torghelle fejjel készítette le Kovács elé, aki nagyon finoman, jobbal eltette a labdát a kapus mellett. A gól után sajnálatos esemény történt, Bőle Lukács térde kifordult, a mentő szállította kórházba a fiatal játékost. A vendégeket kicsit megfogta a második gól, mi viszont sajnos nem tudtuk kihasználni ezt az időszakot. Mikor már a nézőtéren talán mindenki elkönyvelte volna a sima győzelmet, Vrucina lépett ki ziccerben, Tujvel hatalmasat védett, majd alig egy perccel később Thian csavart 17 méterről a kapu bal oldalába védhetetlenül. 15 perc volt hátra, izgalmasnak ígérkezett a végjáték, de inkább csak helyzetecskéket jegyezhettünk fel. Részünkről a legemlítésreméltóbb Tóth Balázs 35 méteres lövése volt, amit a vendégek kapusa biztosan fogott.

A 2-1-es győzelemmel tartjuk a második helyünket a táblázaton, a mögöttünk álló MTK-val szemben pedig 3 pont előnyre tettünk szert. Az OTP Bank Liga utolsó előtti fordulójában - jövő vasárnap - a Kecskeméthez látogatunk.

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek