Egymeccses közelségbe kerülhet az álom

A Monicomp Liga 25. fordulójában a Videoton FC rangadóra utazik a dobogós Paksi FC otthonába – de ennél is fontosabb, hogy csapatunk a célegyenesbe juthat az arany felé vezető úton.

A 25. forduló műsora

Április 26., kedd
16.30: Szombathelyi Haladás - Újpest FC
18.00: Lombard Pápa FC - Győri ETO
18.00: KTE-Ereco - Budapest Honvéd
18.30: Paksi FC - Videoton FC

Április 27., szerda
17.00: Szolnoki MÁV - Vasas-Híd
18.00: Kaposvári Rákóczi - Ferencváros
18.00: ZTE FC - BFC Siófok
18.30: DVSC-TEVA - MTK Budapest

A Vidi szombati, fehérvári győzelme után, sokan számolgatták, megszerezheti-e története első bajnoki aranyát a Videoton a következő fordulóban. A Ferencváros győzött az Örökrangadón, a válasz így az lett, most még nem, de kétségtelen, hogy egy paksi sikerrel a csapat nagyot lépne afelé, hogy akár már áprilisban ünnepelhessen.

A 25. fordulóban csak két, és nem három napon rendeznek meccseket, sűrűbb a program.

A keddi mérkőzések közül – a paksi rangadó mellett – a kiesés szempontjából érdekes Szombathelyi Haladás – Újpest FC meccs emelkedik ki. Mindkét csapatnak 30 pontja van, jelenleg hattal előzik az MTK-t – azt mondhatjuk, aki nyer, az fellélegezhet, szinte biztosan NB I-es lesz nyártól is.

Szerdán a Szolnok talán a legutolsó szalmaszálba kapaszkodik a Vasas ellen, bár Simon Antaléknak szinte reménytelen a helyzete: még tizennyolc pontot lehet szerezni ebben a szezonban, ennek éppen a fele, kilenc pont a hátrányuk.

A fordulóban a tabella első négy csapata egymás ellen játszik: a Paks-Vidiről esett már szó, a „másik párban” a Ferencváros Kaposvárra látogat. Igazi, háromesélyes meccs lesz, amelynek fő tétjét a kupahelyek jelentik – nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy Prukner László milyen jól ismeri a Rákóczit is. Ősszel a Fradi nyert 1-0-ra az Üllői úton.

Izgalmas lesz a ZTE – Siófok meccs is – az ilyen mérkőzésekre mondjuk, hogy senkinek sem jó a döntetlen. Csank Jánoséknak szörnyű hetük után ki kell ugraniuk a gödörből, meg kell verniük a Siófokot, ha nyáron nemzetközi kupameccset akarnak játszani – sőt, ha sorozatban harmadik meccsén is kikap a ZTE, szép lassan visszacsúszhat a középmezőnybe… A Siófok számára egyértelmű a cél: ponttal, pontokkal növelni a Debrecenben pályára lépő MTK előtti előnyt.

További hírek