TUDÓSÍTÁS

Egy pontot szereztünk a Paks otthonában

Csapatunk több helyzetet dolgozott ki, mint a hazai együttes, gólt azonban nem sikerült lőnünk.

A hosszú válogatott szünetet követően az utolsó öt bajnoki forduló eredményei alapján a jelenleg legjobb formában lévő csapat, a Paksi FC otthonába látogattunk. Csertői Aurél együttese ráadásul ebben az idényben, hazai környezetben még nem szenvedett vereséget, szóval egyáltalán nem várt könnyű meccs a Vidire. A mérkőzés kezdete előtt Puskás Ferencre emlékeztek a stadionban, hiszen 90 évvel ezelőtt született a leghíresebb magyar labdarúgó.

Nem esett egymásnak a két együttes, az első kapura tartó lövésre tíz percet kellett várni, ekkor Suljic tekert 17 méterről kapura, Molnár magabiztosan védett. Három perccel később Lazovics lőtt egy oldalszabadrúgást a kapu előterébe, a labda végül Juhász sarkáról pattant kapura, Molnár ismét védett. A 18. percben Vernes a jobb szélről próbálta játékba hozni a középen érkező társát, de Kovácsik kivetődve nagyot mentett.

Félóra játékot követően láthattuk a meccs legnagyobb helyzetét. Lazovics ívelt kapu elé egy szabadrúgást jó 30 méterről, a hazai kapu előterében Zachán fejjel megcsúsztatta a játékszert, amely a kapufán csattant, onnan pedig Molnár ölébe pattant.

A 33. percben Kovácsik tornázta ki egy szabadrúgást követően a labdát a felső léc alól. Ez volt az első játékrész utolsó említésre érdemes momentuma.

A második félidőben is csapatunk játszott fölényben. A 47. percben Stopira nagy bedobását követően Juhász került gyanús körülmények között a földre a hazai 16-oson belül, a spori sípja azonban néma maradt. Két perccel később ismét zöld-foki szigeteki védőnk veszélyeztetett, ezúttal azonban beadás helyett kapura lőtt a bal szélről, Molnár csak öklözni tudta az életerős lövést.

A mérkőzés 69. percében Danko Lazovics lőtt 15 méterről, egy pattanás után kapásból kapura, de a paksi kapus ezt a lövést is hárítani tudta. Percekkel később a csereként pályára lépő Kovács István mutatott be szép szólót, ám végül szögletre tudtak menteni a zöld mezes védők. A találkozó utolsó perceiben még Lazovics próbálkozott egy újabb kapáslövéssel és egy szabadrúgással - előbbi jócskán, utóbbi azonban csupán pár centivel kerülte el a hazai kaput.

A Paks tehát megőrizte hazai veretlenségét a bajnokságban, mi pedig egy ponttal gazdagodtunk. Jövő héten a Vasast látjuk vendégül a Pancho Arénában.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek