VÁLOGATOTT

Dárdai debütált, Fiola kezdett, megnyerte idei utolsó meccsét a magyar válogatott

Fiatal támadónk a Görögország ellen 2-1-re megnyert mérkőzésen debütált a nemzeti csapatban.

Idei utolsó mérkőzését játszotta vasárnap este a magyar labdarúgó-válogatott a Puskás Arénában, nemzeti csapatunk Dzsudzsák Balázs búcsúmérkőzésén Görögország ellen lépett pályára három Vidi-játékossal, Fiola Attilával, Dárdai Palkóval és Schön Szabolccsal a keretében.

Fiola Attilának - a hétközi, luxemburgi találkozóhoz hasonlóan - kezdőként, a pálya jobb oldalán szavazott bizalmat Marco Rossi szövetségi kapitány, a mieink pedig az első negyedóra végén meg is szerezték a vezetést, Sallai és Styles remek összjátéka után előbbi lőtte a visszakapott labdát a kapu bal oldalába (1-0), ez az eredmény pedig a félidőig nem is változott.

A második félidő elején a búcsúzó Dzsudzsák vastaps kíséretében hagyta el a pályát, majd a 71. percben érkezett a pályára Dárdai Palkó a gólszerző Sallai helyére, amivel támadónk debütált a nemzeti csapatban!

A 81. minutumban Styles szabálytalansága után büntetőből, Bakasetas révén egyenlítettek a görögök, azonban nem ez volt a meccs utolsó gólja, a 93. percben a hosszabbításban beállt Kalmár szabadrúgásgóljával 2-1-re megnyerte a mérkőzést a magyar válogatott, amely így győzelemmel zárta a 2022-es évet.

Szerző: Óházy Bálint

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek