EURÓPA LIGA

Csak a gól hiányzott a játékunkból

Jobbak voltunk ellenfelünknél, de nem tudtunk a kapuba találni, a Genk viszont kihasználta szinte egyetlen lehetőségét és elvitte a három pontot Székesfehérvárról.

Rögtön a kapujuk elé szegeztük a vendégeket, az első percekben Van Hout kapus többször is bizonytalankodott, egyszer el is csúszott, de abból még nem alakult ki helyzet. A 6. percben viszont már igen, Brachi jobb oldali beadását Nikolics csúsztatta fölé. Tíz perc elteltével jött ki a szorításból a Genk, amit egy kapu mögé szálló Buffel beadás jelzett. A 14. percben Nikolics startolt egy Nadsonnak hátraadott labdára, centiken múlt, hogy nem ért oda támadónk. Két perccel később Mitrovics passzolt egy szögletet Oliveirához, aki középre ívelt, de egy belga védő kifejelte a labdát. A 19. percben a nagyon türelmesen játszó belgák megszerezték a vezetést. Egy szöglet után Barda fejéről csorgott a labda a kapunkba (0-1.)

A 24. percben nagyon kevés hiányzott, hogy egyenlítsünk, Gyurcsó kapott labdát a bal szélen Netótól, csinált egy cselt, befelé húzott és jobbal centikkel a jobb alsó mellé lőtt. Három perc múlva egy előreívelt labdát Nikolics vett le, közben húzták a mezét, támadónk a földre került, de elmaradt a büntető. A Genk tökéletesen elégedett volt az állással, ha nem tudtak a védelmünk mögé kerülni, hátul vagy a középpályán passzolgattak. A 34. percben Gyurcsó ívelt be a jobb oldalról, Oliveira csúsztatott a jobb felső mellé. Van Hout esélytelen lett volna, ha középpályásunk eltalálja a kaput. A 39. percben Nikolics parádésan vett le egy magas labdát, majd ballal, kicsit kisodródva egyből lőtt, fölé ment a próbálkozás. Egy perccel később az addigi legnagyobb helyzetünk maradt ki: Nikolics ment el a jobb szélen, laposan begurította a labdát, Sándor érkezett és 6 méterről fölé lőtt, így 1-0-s genki vezetéssel vonultak pihenőre a csapatok.

Szünetben Kovács állt be Oliveira helyére és a 49. percben már veszélyeztetett, a bal szélről befelé cselezett, majd jobbal a kapu fölé lőtt. Egy illetve három perc múlva Neto lövését Van Hout, Kovácsét egy védő hatástalanította. Az 53. percben Barda kapott jó labdát, a tizenhatosról kapura emelt, fölé ment a próbálkozás. Kokó remekül szállt be a meccsbe, az 56. percben is ő csapott le egy rossz passzra, Sándort hozta játékba, aki ballal 14 méterről fölé lőtt. Három perc múlva Vossen kapott nagy labdát, csinált egy cselt befelé, majd jobbal lőtt, Bozsovics gyönyörűen védett. A 63. percben Neto lőtt fölé egy Nikolicstól kapott labdát a tizenhatosról. Uraltuk a találkozót, de nem akart összejönni az egyenlítő találat, és ahogy fogyott az idő, a Genk úgy tartotta egyre inkább a labdát, amikor csak tehette. A 73. percben Kovácsot buktatták 20 méterre középen a kaputól. A szabadrúgást Brachi lőtte fölé. A 77. percben még egy jó Bozsovics kijövetelt láthattunk, nagyjából ez volt a belgák utolsó veszélyes próbálkozása, majd nagyon megnyomtuk a végét, de igazán nagy helyzetet nem sikerült kialakítanunk.

Négy perc hosszabbítás után fújta le a találkozót a játékvezető. Többet birtokoltuk a labdát, uraltuk a mérkőzést, de gólt nem tudtunk szerezni. Az 1-0-s győzelemmel a Genk továbbjutott, mi a harmadik helyen állunk az utolsó kör előtt. Amennyiben nyerünk Lisszabonban december 6-án, a Basel pedig kikap Genkben, még mindig továbbléphetünk a legjobb 32 közé.

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek