Békéscsaba polgármestere köszöntötte Zsóri Dánielt

Az idei Puskás-díj 19 éves tulajdonosát, Zsóri Dánielt, a MOL Fehérvár FC játékosát fogadta hétfőn délelőtt Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere, és ajándékot adott át a Békéscsabán nevelkedett tehetséges támadónak.

Szarvas Péter polgármester bevezetőjében elmondta, a város figyelemmel kíséri a tehetségeit, legyen szó akár kultúrától, tudományról vagy sportról. "Most egy Nagyváradon született a gyerekkorát Simonyifalván töltő fiatal pályafutását ünnepeljük, akinek az útja Békéscsabán keresztül vezetett a világhírnév felé. Zsóri Dániel tizenegy éves korában került Békéscsabára, ahol Kovács Tibor edző keze alatt ismerkedett meg a labdarúgással."

Szarvas Péter beszéde végén átnyújtott egy plakettet és a város ajándékát a Vidi labdarúgójának.

A fiatal játékos az elismerés átvétele után a következőket mondta: "Köszönöm a csabai klubnak, a városnak, edzőimnek az itt töltött hat évet, amely alatt elindult a pályafutásom. Amikor a februári Fradi elleni meccsen Herczeg Bandi bá szólt, hogy beállok, igyekeztem nagyon koncentrálni. Bóditól jött felém a labda, amikor felugrottam, és ollózva ellőttem a labdát, ami a Fradi kapujában kötött ki. Érdekesség, hogy gyerekkoromban sokat gyakoroltam az ollózásos lövéseket. Szeretnék stabil NB I-es játékossá válni, majd bekerülni a válogatottba, és később külföldön is kipróbálnám magam."

Jakab Péter, a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia vezetője azt emelte ki, hogy amikor Zsóri Daninak nem volt edzése, kijárt az általa vezetett, három évvel idősebbek, az 1997-es korosztályos csapat tréningjeire, és már akkor látszott, hogy mennyire tehetséges.

A rendezvény végén Szarvas Péter ajándékot adott át a Zsóri-szülőknek, és a csabai labdarúgó akadémia két vezetőjének, akik egy akadémiai naptárral kedveskedtek a polgármesternek - olvasható a beol.hu weboldalon.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: beol.hu

További hírek