ELLENFÉL-LES

Az NB III Keleti csoportjában harmadik Tiszaújvároshoz látogatunk a Magyar Kupában

Napra pontosan 20 évvel az első Tiszaújváros-Vidi után kerül sor az összecsapásra.

Az NB III Keleti csoportjában 3. helyen álló Termálfürdő FC Tiszaújváros lesz a Magyar Kupa-címvédő MOL Fehérvár FC következő ellenfele a sorozat 2019-20-as kiírásában. A találkozó október 30-án 12:30-kor kezdődik Tiszaújvárosban.

Ellenfelünk az első MK-fordulóban a 64 meccs közül a második legnagyobb különbségű győzelmet aratta, amikor 8-0-ra verte a Villányt. A szeptember 27-i sorsolás idején még a tabella második helyén állt a Tiszaújváros, az azóta eltelt egy hónapban viszont három vereséget is begyűjtöttek - a Sényő 3-2-re, a Balassagyarmat 3-1-re, a Hatvan 2-1-re nyert ellenük -, de a legutóbbi két találkozón sikerült újra egyenesbe állniuk. A 11. fordulóban a közvetlen rivális Jászberényt győzték le (2-1), majd a szintén az élmezőnybe tartozó Cegléd is fejet hajtott (1-0).

Házi gólkirályuk továbbra is Csicsek Levente, aki 5-nél jár, mögötte négy kétgólos labdarúgó akad. Köztük van az a Nagy Dávid Balázs is, aki a Villánynak rúgott 6 góljával már most annyinál jár, mint amennyivel a Magyar Kupa 2018-19-es kiírásának góllövőlistáját Finnbogason és N'Gog megnyerte.

Az elmúlt három fordulóban kisebb kihagyás után visszatért a keret 2004-ben, a DVTK színeiben egy élvonalbeli meccset játszó Fodor Péter melletti egyetlen, NB I-es múlttal is büszkélkedő labdarúgója, Bokros Tibor (a DVTK, a DVSC és a Balmazújváros csapatainál is megfordult), míg az U17-től U19-ig a Vidinél szereplő Molnár Máté egyike a kétgólos játékosoknak és 9-szer kezdett, kétszer csereként állt be.

Ami a sorsolás idején még csak feltételezés volt, az később a pontos időpont kijelölésével bizonyossá vált: a Borsod megyeiekkel napra pontosan az első Tiszaújváros-Vidi után 20 esztendővel csapunk össze újra! 1999. október 30-án Fodor T., Waltner, Horváth Cs. és Németh T. góljaival 4-1-re nyertünk az NB I-nek nevezett másodosztályban, majd a székesfehérvári visszavágón Fodor T., Gyurováth és Lendvai találtak be a 3-1-es siker alkalmával. Előbbi meccset végigjátszotta, utóbbin 60 percet kapott jelenlegi másodedzőnk, Szalai Tamás.

Szerző: Guber Péter

Fotó: fctiszaujvaros.hu

További hírek