ELLENFÉL-LES

Az NB III egyik legjobb formában lévő csapata lesz az ellenfél a Magyar Kupában

Az elmúlt egy hónapban öt bajnokit nyert a Pest megyei gárda.

A Magyar Labdarúgó Szövetség Kánai úti központjában szeptember 22-én tartották meg a Magyar Kupa 64 legjobb csapatának következő párosításait eldöntő sorsolást. Mint arról beszámoltunk, a Videoton FC az FC Dabassal került szembe, a találkozóra pedig október 24-én kerül sor idegenben.

A sorsolás óta összesen öt bajnokin lépett pályára a Pest megyei együttes és az akkori 11. helyezéséről egészen az 5. pozícióig lépett előre - ezt az öt találkozót ugyanis kivétel nélkül megnyerte. A legyőzöttek között volt két Fejér megyei együttes, a Dunaújváros és az Iváncsa, valamint a tavaly még NB II-es Kozármisleny is.

Ellenfelünk keretében nemcsak egykori NB I-es, de még egykori Vidi-játékos is akad. Zsolnai Róbert és Sárközi Norbert 2012-14, illetve 2009-10 és 2011-13 között volt a Videoton FC második csapatának tagja. Az FC Dabas labdarúgói közül Fitos László és Csepregi Richárd a Ferencvárost, Mundi Roland a Szolnokot és a Vasast, Földes Milán a Kaposvárt, Erős Ronald az Újpestet, Makrai László a Vácot, Fritz Attila a Budapest Honvédet képviselte egykor az élvonalban.

Az NB III-ban a Dabas házi góllövőlistáját Dalibor Crkvenjakov, Makrai László és Takács Kornél vezeti 3-3 találattal. Közülük ketten - Crkvenjakov és Makrai - az együttes első Magyar Kupa-bevetésén is eredményesek voltak, ekkor 3-1-re nyert a gárda Ménfőcsanakon.

Szerző: Guber Péter

Fotó: fcdabas.hu

További hírek