Az idei BL-ellenfeleink közül az AEK Athén rendelkezik a legnagyobb rajongótáborral

A görög bajnokcsapat a negyedik ellenfelünk a nyáron, és messze a legnépszerűbb, a keretük értéke "csak" a második.

Az AEK Athén hivatalos Facebook-oldalán tette közzé azt a 21 fős keretet, amellyel a görög bajnok Budapestre érkezett a ma esti BL-mérkőzésre, mely 21 órakor kezdődik a Groupama Arénában.

Az utazó keret összértéke a mértékadó transfermarkt.de becslése alapján 28,5 millió euró. A legértékesebb játékos a 28 éves, portugál védekező középpályás, André Simões, akinek becsült értéke 3,6 millió euró. Nála eddig egyébként csupán két értékesebb játékos lépett pályára a Vidi ellen a BL-selejtező idei szezonjában: Natanael (3,83 millió euró) valamint Vura (4,5 millió euró), mindketten a Ludogorets labdarúgói. A görög bajnokcsapat ma esti keretében két további játékos értéke haladja meg a 3 millió eurót, Livaja és Mantalos is 3,15 millió eurót ér a transfermarkt.de becslése szerint.

A Malmö FF 18 fős mérkőzéskerete a svédországi odavágón 12,3 millió euró volt, míg a felcsúti visszavágó mérkőzésen 11,6 millió euró.

A Ludogorets a Vidi ellen mindkét alkalommal 35,6 millió euró értékben nevezett 18 játékost a mérkőzéskeretbe.

A Dudelange keretének összértékét 3,5 millió euróra taksálja a transfermarkt.de, ennek ellenére csütörtökön este a CFR Cluj ellen immár az EL csoportkörbe jutásért mérkőzik meg a luxemburgi bajnokcsapat, melyet 3-2-es összesítéssel győztünk le a BL első selejtezőkörében.

A négy idei BL-selejtezős ellenfelünk közül messze az AEK Athén számít a legnépszerűbbnek, hivatalos Facebook-oldalát több, mint negyedmillióan követik.

185 ezres rajongótábora van a Facebookon, a Ludogorets oldalát 99 ezren kedvelik, míg a Dudelanget 5 ezren követik a legnépszerűbb közösségi oldalon.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: AEK Athen Facebook

További hírek