Az ETO tulajdonképpen megúszta...

A Fegyelmi Bizottság a versenyegyenlőséget sértően enyhe büntetést szabott ki a Győri ETO-ra.

Az, hogy a Győri ETO – a határozat szövegében is visszaesőnek minősítve – gyakorlatilag a legenyhébb büntetést kapta – vérlázító. Jól látszik, a Fegyelmi Bizottság számára az egyenlők között is vannak még egyenlőbbek…
Klubunk szurkolói, a labdarúgást szeretők, jól emlékezhetnek arra, a Videoton FC nemrég szurkolói bekiabálások miatt kapott kétszer, háromszor súlyosabb büntetéseket. De, példaként említenénk a Vidi mellett akár a Ferencvárost, vagy az Újpestet is. Ehhez képest mi történt Győrben?
Elég csak a találkozó utolsó néhány percére, és a lefújást követő eseményekre fókuszálni.
A Bede Ferenc játékvezető által megítélt jogos tizenegyes után a győri játékosok szidalmazták, rugdosták, megtaposták, lökdösték, köpködték a Videoton játékosait. A hangosbemondó már korábban elvetette a sulykot, az általánosan elfogadott normák szerinti tényközlés helyet hergelte, a Videoton ellen uszította a szurkolókat és a játékosokat. Pintér Attila, a hazai csapat vezetőedzője nem csak kiabálva, sőt a televíziós felvételen is jól hallhatóan ordítva, becsületsértő módon szidalmazta a játékvezetőt, de munkatársai „kíséretében” berohant a pályára is. Itt is szeretnénk emlékeztetni mindenkit: bő egy éve, az emlékezetes Csertői-Bódog ügyben a Videoton FC edzője a technikai zóna elhagyásáért kapott több hónapos eltiltást… Ehhez képest Pintér megrovást kapott, mert nem nyilatkozott a Duna TV-nek...
Még ennél is súlyosabb szabálysértés, hogy a győri biztonsági szolgálat szemet hunyt afelett, hogy műanyag, vizes palackokat vihettek a szurkolók a stadionba. (Itt említve azt is, hogy az ETO Park büféinek poharai kemény műanyagból készültek, dobálás esetén szintén balesetveszélyesek.) Az egyik ilyen vizes palackkal az ismeretlen elkövető szurkoló megpróbálta fejbe dobni Andre Alvest, de nem a brazil játékost, hanem Simon Erikát, a Videoton FC fotósát találta el, nyolc napon túl gyógyuló fejsérülést okozva neki.
Azt gondoljuk, a fentiekből is jól látszik, a Fegyelmi Bizottság a Győri ETO és sportszakembere vonatkozásában méltánytalanul enyhe, a versenyegyenlőséget sértő büntetést szabott ki. Az ilyen, nem a valós okokat és körülményeket figyelembe vevő döntések ártanak a labdarúgásnak, visszafelé fordítják annak jó irányba indult szekerét.

További hírek