Az első és az eddigi utolsó Vasas elleni bajnoki mérkőzés a Fáy utcában

A Vidi első NB I-es mérkőzését éppen a Vasas otthonában játszotta, akkor Csukovics László volt eredményes, utoljára pedig Danko Lazovics szerzett bajnokin gólt az Illovszky Rudolf Stadionban.

Több mint 55 éve játszotta története első élvonalbeli mérkőzését a Vidi. Annak ellenére, hogy csapatunk 6-1-es vereséget szenvedett a Vasas otthonában, piros betűs ünnepnapként került be a Vidi históriás könyvébe 1968. március 2-a.

(forrás: Arcanum)

Az első Vidi-gólt az NB I-ben az elbeszelések alapján rendkívül gyors és kreatív balszélső, de az élők sorából sajnos fiatalon távozó Csukovics László szerezte, az ő, mérkőzésen viselt sportnadrágja egyébként jelenleg is megtekinthető a MOL Aréna Sóstóban található Vidi Múzeumban.

Az utolsó, bajnoki mérkőzést (hiszen a MOL Magyar Kupában 2021-ben pályára léptünk az új Illovszky Rudolf Stadionban, akkor februárban 2-1-re nyertünk, 2019-ben pedig egy felkészülési találkozón győztünk 2-1-re) 2016 októberében játszottuk a Vasas ellen a Fáy utcában, akkor a régi stadion búcsúmeccsén Remili góljával vezettek a hazaiak, de Lazovics remek szabadrúgásával a hosszabbításban egyenlíteni tudtunk. A Vasas ezt követően az újpesti Szusza Ferenc Stadionban játszotta a mérkőzéseit, majd a 2017/2018-as szezon végén búcsúzott az élvonaltól, ahová az NB II bajnokaként idén nyáron jutott vissza.

Szerző: molfehervarfc.hu

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek