VI. Kárpát-medencei Veterán Labdarúgó Torna

A Vidi veteránjai lettek a Kárpát-medence legjobbjai

A piros-kék "örökifjak" nagyszerű teljesítményt nyújtottak a vajtai tornán, amelyen három külhoni csapat is pályára lépett. 

Szombaton délelőtt 10 órakor került sor Vajtán, a helyi sportpályán a VI. Kárpát-medencei Veterán Labdarúgó Torna ünnepélyes megnyitójára. A nemzetközi veterán tornát 2021 óta rendezik meg.

A népszerű sportrendezvényen ezúttal 8 csapat küzdött meg egymással. Három együttes - a Topolya, a Lendva és az erdélyi Érmihályfalva - az elszakított országrészekből érkezett Vajtára, rajtuk kívül a debreceni DASE, a nyíregyházi Hed Land, a Miskolc-Főnix, a Szeged és a Vidi veteránjai mérkőztek meg a Kárpát-medence legjobb veterán labdarúgócsapata címért.

A Vidi szakvezetője, Tiber László néhány éve még maga is rúgta a bőrt a veteránok közt, ma már azonban az oldalvonal mellől irányítja a piros-kékeket - nem is akárhogy!

A Vidi veteránjait az alábbi labdarúgók alkották a szombati tornán: Szmilek Miklós, Farkas Zoltán, Borostyán Csaba, László Attila, Kiszi József, Kádár Lajos, Botos István, Marton Ferenc, Szőnyi Tibor és Tersánszky Tibor.

A díszvendégek közt ott volt a 40 évvel ezelőtti UEFA Kupa-menetelés egyik legnagyobb hőse, Szabó József, valamint a korábbi magyar szövetségi kapitány, Csank János is, aki több meghatározó magyar együttes, köztük a Vidi vezetőedzőjeként is dolgozott.

A fehérvári együttes a csoportmérkőzések során mindössze egy gólt kapott és magabiztosan jutott be a torna döntőjébe, ahol 3-1-re legyőzte a Szegedet, így a Tiber László által irányított "örökifjak" emelhették a magasba a torna győztesének járó serleget. Ráadásul a gólkirályt is a Vidi adta, Kádár Lajos nyolc alkalommal mattolta az ellenfelek kapusait.

A rendezvény csúcspontja ezúttal is a „harmadik félidő” volt, amikor terített asztalok mellett elevenítették fel a régi és újabb történeteket a résztvevők.

Gratulálunk minden pályára lépő csapatnak és természetesen külön gratulálunk a Vidi veteránjainak a szép sikerhez!

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek