A Vidi II ezúttal Várhidi csapatát verte 3-1-re idegenben

Pedig a félidőben még a hazaiak vezettek 1-0-ra, de fordulás után Babos, Papucsek és Fejes góljaival sikerült fordítani a 36 percig 10 emberrel játszó SZTK ellen.

NESS HUNGARY NB II Nyugati-csoport

Szigetszentmiklósi TK - Videoton FC II 1-3 (1-0) Gólszerző: Majoros (37') illetve Babos (58'), Papucsek (70'), Fejes (81')

Szigetszentmiklósi TK: Tarczy - Csák, Király, Szamosszegi, Sallai - Pintér, Somorjai, Fekete, Bonifert (Makutima 79') - Béres (Szamosi 56'), Majoros (Csepregi 69')

Videoton FC II: Somodi - Margitics, Vaszicsku, Papucsek, Hidvégi - Soós, Fejes, Gyurcsó, Móri (Kis 83') - Babos (Elek 89'), Olasz (Máté 46')

Meleg, napsütéses, igazi tavaszi időben kezdődött szombaton délután a Szigetszentmiklós - Vidi II bajnoki mérkőzés. A Szigetszentmiklós a hazai meccseit műfüvön játssza, ezért Hartyáni Gáborék a héten háromszor is műfüvön edzettek Felcsúton. Szolnoki sérülés miatt nem utazott el a csapattal, ott volt viszont a kezdőben Hidvégi Sándor valamint a kispadon Elek Bence.

Egy percet kellett várni az első Vidi-helyzetre. Hidvégi beadását Móri 16 méterről lőtte kapásból kapura, a hazaiak portása azonban védte a lövést. A találkozó 23. percében Somorjai tesztelte Somodit, 23 méterről lőtt kapura, Somodinak azonban nem okozott gondot a lövés hárítása. A 31. percben Soós-Móri-Babos összjáték végén Babos lövése csattant a kapufán. Hat perccel később Majoros 23 méterről leadott lövése is a kapufát találta el, a labda azonban ezúttal nem kifelé, hanem a kapuba pattant (1-0).

Szünet után nagyobb fordulatszámra kapcsolt Hartyáni Gábor csapata, azonban az első helyzetet ebben a játékrészben - az 50. percben - a hazaiak alakították ki. Bonifert fordulás után lőtt egyből kapura, a labda azonban a jobb kapufa mellett suhant el. Az 54. percben megfogyatkoztak a hazaiak. A 16-oson belül, egy szögletrúgás előtt, kakaskodott Papucsek és Sallai, mindketten sárgát kaptak. Sallainak ez volt a második sárgája, ő mehetett zuhanyozni. A szögletből sikerült veszélyes helyzetet kialakítaniuk a hazaiaknak, Babos azonban a gólvonalról kifejelte a labdát a mezőnybe. Az 58. percben Babos iramodott meg Fejes labdájával és 15 méterről bevette a hazaiak kapuját, ezzel kiegyenlítve a mérkőzés állását (1-1). És ha egyszer egy üzlet beindul. Alig telt el 12 perc és újabb gólt szereztünk. Gyurcsó végeztt el egy sarokrúgást a baloldalról, Vaszicsku ügyesen átlépte a félmagas labdát, érkezett Papucsek és közelről a kapuba fejelt (1-2).
A 74. percben Máté-Gyurcsó kényszerítőt követően Máté 22 méterről lőtt alig kapu fölé. Kilenc perccel a mérkőzés vége előtt Papucsek indította remekül Fejest, aki 11 méterről higgadtan lőtt a kapuba (1-3). Második félidei remek játékának köszönhetően, teljesen megérdemelt győzelmet szerzett a Vidi II.
A tabella elején nem történt változás, hiszen a második helyen lévő Gyirmót és a harmadik Pécs is nyerni tudott hazai pályán, így továbbra is 1 pont az előnyünk a Gyirmót előtt, míg a Pécs 7 ponttal van lemaradva mögöttünk.


"Az első félidőben pontosabban játszott a Szigetszentmiklós. A második félidőben fokozatosan sikerült ellenfelünk fölé kerekedni, főleg erőnlétben. Fizikálisan sokkal jobb állapotban voltunk, mint a Szigetszentmiklós, azt azonban nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy egy nagyon egységes, masszív csapat otthonából hoztuk el a 3 pontot."

Szerző: Wéninger Ákos

További hírek