A "szokásos" eredmény - vezéráldozattal

Ebben a szezonban negyedik alkalommal mérkőztünk meg a DVTK-val, és mind a négyszer 2-0-ra nyertünk.

Valószínűleg a négy egymás elleni mérkőzés közül a mostanit tartotta mindenki a legnehezebbnek. Mégis ezen a találkozón sikerült a leggyorsabban gólt szereznünk, hiszen Vinícius már a 3. percben betalált a DVTK kapujába. Brachi végzett el egy szabadrúgást a jobb szélről, ezt a labdát még kifejelték a hazai védők, azonban pont Mitrovics elé, aki 25 méterről szenzációsan ívelt vissza az 5-ös környékére, Torghelle fejese a kapufáról Vinícius elé került, aki közelről a hálóba bombázott. A 17. percben nagy helyzetet hagytak ki a hazaiak, egy szélről érkező beadásra Luque érkezett a hosszú oldalon, lövését viszont Caneira és Brachi közös erővel blokkolni tudta. Öt perccel később Tóth Balázs 17 méterről eresztett meg egy hatalmas bombát, a labda azonban centikkel elsuhant a felső léc fölött. Tíz perccel a félidő vége előtt Seydi bemutatott két szép cselt, majd 20 méterről kapura lőtt, a labda ugyan veszélyesen csapódott lefelé, de végül elkerülte Bozsovics kapuját. Az első játékrész utolsó momentuma egy Abdouraman fejes volt, amit kapusunk magabiztosan védett.

Szünetben egyik csapat sem cserélt, és a második félidőben a játék képe sem változott sokat. A hazaiak birtokolták többet a labdát, de a védelmünk remekül működött, gólhelyzetet nem is igazán tudtak kialakítani a piros-fehérek. A 70. percben pályára lépett Nikolics, hogy aztán három perccel később végleg eldöntse a mérkőzés sorsát. Brachi ívelt előre remekül egy labdát, melyre berobbant csatárunk, és gyönyörű mozdulattal juttatta a kivetődő hazai kapus fölött a kapuba. (Niko, közvetlenül a meccs után, exkluzív videóinterjút adott honlapunknak, amit a linkre kattintva megnézhet.)
A 87. percben Brachi megkapta a második sárgáját, ami azért fájó számunkra, mert így kénytelen lesz kihagyni a jövő heti rangadót a DVSC ellen. Ahogy Vaskó sem léphet majd pályára, hiszen ma begyűjtötte az ötödik sárgáját. De ne szaladjunk még ennyire előre, egyelőre ízlelgessük a mai győzelmünk édes ízét, hiszen egy nagyon jó csapat otthonából sikerült elhoznunk a 3 pontot.

Szerző: Wéninger Ákos

További hírek